VIDEO: Doncic tekent voor fenomenale dubbele "behind the back", maar verliest: "Sorry"

  De jonge Sloveen was goed voor een triple double, maar nam de nederlaag op zich: "Ik was te egoïstisch."

  Luka Doncic toverde al vaak voor Dallas. Ook gisteren tegen de Bulls met een geweldige dubbele "behind the back", eerst met een pass naar zichzelf, dan naar een medemaat. Doncic was ook goed voor een triple double, maar toch verloor Dallas (101-117). Achteraf nam de Sloveen het verlies op zich: "Ik was te egoïstisch." 

  Bekijk de fenomenale dubbele "behind the back":

  Doncic dribbelde in het derde quarter met een bal achter de rug voorbij een tegenstander en verzorgde meteen erna een gelijkaardige pass: Cauley-Stein bedankte met een dunk. (lees voort onder tweet)

  Dallas verliest ondanks triple double Doncic

  Het 21-jarige Sloveense toptalent scoorde zelf in totaal 36 punten, plukte 16 rebounds en deelde 15 assists uit. Het was voor Doncic de 29e triple double. Daarmee passeerde hij legende Michael Jordan en belandt hij op de vijftiende plaats aller tijden.

  Ondanks zijn persoonlijke hoogstandjes kon Doncic niet zegevieren. En daarvoor legt hij de schuld bij zichzelf: "Ik speelde slecht in de 2e helft. Ik was een beetje egoïstisch, omdat ik al 30 punten had in de 1e helft. Dat was ik niet in de 2e helft, ik had heel wat beter kunnen doen. Ik neem het verlies op mij."

   

  Bij de bezoekers was de Fin Lauri Markkanen met 29 punten (plus 10 rebounds) de meest productieve speler. 

   

  Voor Dallas was het de 6e nederlaag in 12 matchen. De Mavericks staan voorlopig 7e in de Western Conference.  Chicago won voor de 5e keer in 13 duels en is 11e in de Eastern Conference. Helemaal bovenaan de stand is Boston zijn eerste plaats kwijt na een 75-105 nederlaag tegen de New York Knicks. Milwaukee, dat zelf niet in actie kwam, prijkt nu bovenin.

  Beelden en weetjes over triple double van Doncic

  Philadelphia speelt niet, want heeft geen 8 spelers

  Nog zondag werd het duel tussen Oklahoma City en Philadelphia in laatste instantie uitgesteld. De 76ers beschikten immers niet over het vereiste minimumaantal van 8 fitte spelers. Volgens Amerikaanse media mochten verschillende spelers niet aantreden omdat ze als risicocontact worden beschouwd na coronabesmettingen in hun omgeving.

   

  Philadelphia hoopt woensdag wel te kunnen spelen tegen Boston. Intussen zijn al 15 matchen in de NBA uitgesteld door het coronavirus.