Ieper is in augustus het decor voor WK rally: "Heel trots"

  De Rally van Ieper vindt plaats van 13 tot 15 augustus.

  De Rally van Ieper vindt dit jaar plaats van 13 tot 15 augustus. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. "We zijn heel blij en trots dat we de kans krijgen om het WK te ontvangen in onze stad", klinkt het in Ieper.

  "Het vergde enig puzzelwerk en overleg met diverse betrokken partijen en met organisatoren van andere motorsportevenementen op die datum, maar de beslissing is genomen: de Ypres Rally Belgium gaat op vrijdag 13 augustus van start", klinkt het bij de organisatie.

   

  De stad Ieper zegt bijzonder trots te zijn dat het WK rally naar West-Vlaanderen komt. "Toen we vorig jaar noodgedwongen de editie van 2020 moesten annuleren, was dat een serieuze opdoffer. We zijn heel blij en trots dat we dit jaar dan toch de kans krijgen om het WK te ontvangen in onze stad", zegt schepen Diego Desmadryl.

  Dit is een bekroning van een nauwe samenwerking tussen de organisatie en stad Ieper.

  Emmily Talpe, burgemeester van Ieper

  "Voor het toerisme is dit een enorme boost, want hiermee zetten we Ieper internationaal in de kijker. Vorig jaar stroomden de reserveringen voor overnachtingen massaal binnen en dat zal dit jaar ongetwijfeld nog meer zijn met deze datum in volle zomer."

   

  Ook burgemeester Emmily Talpe is in haar nopjes. "Dit is een bekroning van een nauwe samenwerking tussen de organisatie en stad Ieper, ondertussen al meer dan 50 jaar lang. We zijn zeer vereerd gaststad te mogen zijn."