Jim Aernouts ruilt de crossfiets na seizoen voor een job als maître d'hôtel

  Jim Aernouts voelde zich het best in zijn sas in het zand.

  Na 10 seizoenen zet Jim Aernouts (31) na de Sluitingsprijs in Oostmalle een punt achter zijn veldritcarrière. Aernouts gaat fulltime aan de slag in het restaurant dat hij met zijn echtgenote uitbaat.

  Aernouts: "Waarom zou ik een jaartje doorgaan?"

  Zijn grootste successen boekte Jim Aernouts in het veld vooral bij de jeugd: hij werd Belgisch kampioen bij de beloften en junioren.

   

  De 31-jarige Aernouts eindigde 8 dagen geleden nog 9e op het BK. In de WK-selectie is er geen plekje voor de zandspecialist.

   

  "Het is mooi geweest. Ik denk dat ik uit mijn carrière heb gehaald wat erin zat. Ik mag me omschrijven als een goede middenmoter die af en toe kon uitpakken, vooral dan op zandomlopen", zegt Aernouts. 

   

  "Ik ben 10 jaar prof geweest. Ik kon misschien nog een jaartje doorgegaan zijn, maar waarom? In Oostmalle trek ik er definitief een streep onder. De cirkel is rond. Ik stop op de plaats waar ik Belgisch kampioen werd bij de beloften en waar ik ooit op een podium stond van een klassementscross."

   Ik denk dat ik uit mijn carrière heb gehaald wat erin zat. Ik mag me omschrijven als een goede middenmoter die af en toe kon uitpakken, vooral dan op zandomlopen.

  Jim Aernouts

  "Er was nog even sprake van om ploegleider te worden"

  Aernouts weet waar zijn nabije toekomst ligt. "Samen met mijn vrouw nam ik een tijdje geleden een restaurant over, De Kiekenhoeve in Essen. Jill is er de kok. Ik ga er de zaal voor mijn rekening nemen. Zowat maître d'hôtel spelen", zegt Aernouts. 

   

  "Natuurlijk is het allemaal niet gemakkelijk met de huidige coronamaatregelen en het sluiten van de horeca. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen gaan."

   

  "Even was er sprake van dat ik nog verder in de wielersport zou gaan als ploegleider, maar uiteindelijk is dat niet doorgegaan. Als ik iets doe, dan doe ik dat voor de volle 100 procent. Maar een job in een restaurant combineren met de functie van sportdirecteur gaat niet."