Bashir Abdi stapt op bij NN Running-ploeg en zit plots zonder schoenensponsor

  Atleet Bashir Abdi heeft afscheid genomen van het NN Running Team. Bij die internationale structuur was hij ploegmaat van onder anderen Eliud Kipchoge. "Bedankt voor alle mooie herinneringen van de voorbije drie jaren, Bashir", klinkt het bij NN Running.

  Bashir Abdi, de snelste marathonloper van ons land, trok in 2018 naar het NN Running Team met het oog op de Olympische Spelen van Tokio. Die werden vorig jaar met twaalf maanden uitgesteld door de coronacrisis.

   

  Na drie jaar stopt de samenwerking tussen de Belg en de internationale ploeg die meer dan 60 topatleten verzamelt, bij wie Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele. 

   

  "Bedankt voor alle mooie herinneringen de voorbije 3 jaar", klinkt het in een tweet. "We zullen nooit je Belgische records vergeten, je tweede plaats in Tokio (op de marathon begin maart) en je wereldrecord in Brussel (op de 20 km op de Memorial begin september)."

   

  De reden voor Abdi's vertrek bij het NN Running Team? De trainer van Abdi (Gary Lough) kreeg hem binnen in grote marathons, terwijl dat met het NN Running Team niet lukte.

   

  Het gevolg voor Abdi is wel dat zijn contract bij Nike niet vernieuwd is. Daardoor heeft hij momenteel geen schoenen- en kledingsponsor. "Die heb ik wel nodig om zorgeloos kunnen te trainen richting de Spelen", vertelt Abdi aan onze redactie.