Goffin schuift op naar plek 14 na halve finale, status quo voor Mertens

  Goffin schoot goed uit de startblokken.

  David Goffin heeft op de eerste ATP-ranglijst van 2021 twee plaatsjes winst geboekt. Na zijn halve finale op het toernooi in Antalya is hij nu nummer 14 van de wereld. Elise Mertens blijft de beste Belgische op de WTA-ranking op plaats 20. 

  David Goffin haalde vorige week de halve finales op het ATP-toernooi in Antalya in Turkije. Hij werd er uit de finale gehouden door de Australiër Alex de Minaur. 

   

  In het nieuwe klassement wipt Goffin daardoor over de Canadees Milos Raonic en de Spanjaard Pablo Carreno Busta naar plek 14. Het is de enige wijziging in de top 20. 

   

  Helemaal bovenaan leidt de Serviër Novak Djokovic nog steeds voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Oostenrijker Dominic Thiem.

   

  Kimmer Coppejans, die naast Goffin de tweede Belgische man wordt op de hoofdtabel van de Australian Open, behoudt de 175e plaats. Daarna volgt Ruben Bemelmans (225e).

  Mertens houdt stand op plek 20, dubbelpartner schuift wel op

  Elise Mertens bezet op de nieuwe WTA-ranking nog steeds de 20e plaats. Mertens speelde nog niet dit jaar. Abu Dhabi moest haar eerste toernooi worden, maar ze moest forfait geven door een schouderblessure.

   

  De belangrijkste wijziging in de top van het klassement kwam op naam van de Wit-Russische Sabalenka, de dubbelpartner van Mertens. Zij stijgt dankzij haar toernooiwinst in Abu Dhabi drie plaatsen naar de zevende stek.

   

  Aan Belgische zijde verloren verder Alison Van Uytvanck (WTA-65), Kirsten Flipkens (WTA-87) en Ysaline Bonaventure (WTA-123) elk een plaatsje. Greet Minnen (WTA-110) behield haar stek. Op kop van het WTA-klassement blijft de Australische Ashleigh Barty, voor de Roemeense Simona Halep en de Japanse Naomi Osaka