Antwerp geeft Lamkel Zé "allerallerlaatste kans": "Maar we hebben begrip voor emoties van fans"

  Heeft Didier Lamkel Zé nog een toekomst bij Antwerp? Met een uitgebreid statement gaat Stamnummer 1 in op de situatie van het 24-jarige enfant terrible. "Hij mag niet meer actief zijn op sociale media, hij wordt intensief begeleid en dat hij meetraint, is geenszins een garantie dat hij wedstrijden met de A-kern zal spelen", klinkt het.

  Antwerp wil zelf duidelijkheid verschaffen in het (eeuwige) welles-nietesspelletje rond Didier Lamkel Zé. "We begrijpen de onvrede die er heerst omtrent het feit dat Didier Lamkel Zé vandaag heeft meegetraind met de A-kern van RAFC", schrijft de nummer 3 in de hoogste klasse op zijn website.

   

  "Wij begrijpen die onvrede omdat ook wij vinden dat het gedrag van de speler niet goed te praten valt. Of nog duidelijker verwoord: ook wij vinden bepaalde gedragingen ronduit verwerpelijk. Dit gedrag ligt immers niet in de lijn met de normen en waarden van onze club. En doen pijn aan het supportershart."

   

  Lamkel Zé haalde de voorbije weken de ene frats na de andere uit om een vertrek te forceren. "Een speler die amok maakt met als doel om de club zomaar ‘makkelijk’ te kunnen verlaten, kan je als club niet belonen door daar simpelweg op in te gaan. Dat hebben we als club duidelijk gemaakt naar de speler in kwestie, maar zien wij ook als duidelijk statement naar alle spelers."

   

  "Spelers die fouten maken, of dat nu onacceptabel gedrag is of bijvoorbeeld een reisverbod negeren, worden gestraft volgens de ernst van de feiten."

   

  "Telkens is dat gekaderd binnen de volledige context van de feiten en in het belang van de club. Dat laatste primeert altijd. De best mogelijke oplossing is die die het belang van de club dient. Geen enkele individuele speler staat boven de club."

  Spelers die fouten maken, of dat nu onacceptabel gedrag is of bijvoorbeeld een reisverbod negeren, worden gestraft volgens de ernst van de feiten. Geen enkele speler staat boven de club.

  Antwerp zet de puntjes op de i

  "Geen begrip dat de trainingen worden verstoord"

  "Wat betekent dat concreet in de situatie van Didier Lamkel Zé?", kaart Antwerp zelf de gevoelige materie aan. "De speler heeft zich geëxcuseerd naar de groep toe en mag niet meer actief zijn op sociale media. Daarnaast wordt de speler intensief begeleid door een medewerker van de club."

   

  "Het feit dat Didier meetraint is geenszins een garantie dat hij wedstrijden met de A-kern speelt. Hij zal zijn kans moeten afdwingen bij onze vernieuwde technische staf. En onder ‘kans’ mag men gerust de allerallerlaatste kans verstaan."

   

  De Antwerp-aanhang lijkt niet op hetzelfde spoor te zitten. "Wij hebben als club begrip voor de emoties van de supporters. Die emoties zijn even oprecht als terecht. Wij delen die emoties als club."

   

  "Waar we echter geen begrip voor kunnen opbrengen, is dat trainingen van zowel beloften als de 1e ploeg worden verstoord. Dat verstoort de voorbereiding op wedstrijden en druist in tegen het clubbelang en leidt uiteindelijk net tot datgene wat supporter én club voor ogen hebben: sportief succes."

  "Hier wint niemand bij"

  Antwerp spreekt over "een historisch jaar" met bekerwinst, een Europese zege tegen Tottenham, Europese overwintering en de Gouden Schoen van Lior Refaelov.

   

  "Dat net op de dag dat we als club onze eigen rood-witte Gouden Schoen in de bloemetjes zetten 40 gemaskerde supporters een training komen verstoren, nota bene op een terrein waar ook onze U9 trainen, kan op geen enkel begrip rekenen."

   

  "Dat is nefast voor het imago én de werking van onze club én raakt ook individuele spelers en medewerkers die hoegenaamd niets met het gedrag van één enkele speler te maken hebben. Hier wint niemand bij. Emoties en onvrede mogen geuit worden, maar niet op deze manier."

  Lamkel Zé provoceerde door in een shirt van Anderlecht naar de club te trekken.

  "De club vraagt het vertrouwen"

  "De impact van Covid-19 op iedere voetbalclub is enorm", sluit Antwerp de lange brief af. "Dankzij de steun van onze supporters en vooral de investeringen van Paul Gheysens en zijn familie kunnen wij momenteel standhouden en zelfs verder investeren in onze infrastructuur en de sportieve werking."

   

  "Antwerp is een moderne club geworden en is financieel gezond. We doen er alles aan om dit zo te behouden. De club heeft al meermaals bewezen dat een open dialoog met de verschillende supportersgroepen leidt tot constructieve oplossingen."

   

  "De club vraagt het vertrouwen om in deze situatie een oplossing uit te werken. Vertrouwen dat we de voorbije 3,5 jaar nog niet beschaamd hebben."

   

  "We willen het beste voor de club zowel op korte als op lange termijn. We vragen jullie om vol te houden zodat we hopelijk snel de successen van het voorbije jaar samen kunnen vieren op de vertrouwde Bosuil."