Opnieuw "besmette" Australian Open-vlucht, Coppejans moet in quarantaine

  Kimmer Coppejans

  In Melbourne zijn opnieuw een aantal tennissers in strikte quarantaine geplaatst door een coronabesmetting op het vliegtuig waarmee zij naar Australië waren afgereisd. Onder meer de Belg Kimmer Coppejans is bij de gedupeerden. "Een bittere pil om te slikken", vertelt hij aan Sporza.

  Zaterdag werden al bijna 50 tennissers in strikte quarantaine geplaatst omdat ze op hun vlucht naar Australië op het vliegtuig gezeten hadden met iemand die bij aankomst in Melbourne positief testte op het coronavirus. Niemand van hen mag de komende 14 dagen zijn of haar hotelkamer verlaten.

   

  Zondag kreeg ook Kimmer Coppejans slecht nieuws. De Belg zat op het chartervliegtuig dat de kwalificatiespelers vanuit Doha naar Melbourne vloog. Iemand die ook op dat vliegtuig zat, blijkt nu besmet met het virus. Ook Coppejans moet dus 14 dagen in zijn hotelkamer blijven.

   

  "Een bittere pil om te slikken", zucht Coppejans. "Ik had net mijn trainingsschema gekregen, dus ik dacht dat het in orde was. Even later kwam dan die mail. Dat was toch even zuur. Veel meer weet ik nog niet. Morgen krijgen we meer uitleg."

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Het wordt een grote uitdaging"

  Kimmer Coppejans en co worden nu 14 dagen "opgesloten" in hun hotelkamer. "Dat zal zeker een invloed hebben op mijn prestatie. Na die quarantaine heb ik nog één week om mij voor te bereiden op de Australian Open. Dat is zeker niet ideaal", klinkt het.

   

  "Hopelijk kunnen ze nog wat materiaal brengen zoals een hometrainer of een medicinebal, zodat ik op mijn kamer toch wat kan bezig blijven om mezelf fysiek fit te houden. Het zal natuurlijk niet met dezelfde intensiteit zijn als tennistrainingen. Het wordt een grote uitdaging."

   

  Enkele spelers doen op Twitter hun beklag over de strikte quarantaine. "Bij mijn weten was het inderdaad niet meegedeeld dat het zo zou zijn wanneer iemand op het vliegtuig positief zou testen, al had dat voor mij niks veranderd aan mijn deelname."

   

  "De overheid is enorm strikt, maar ik ben toch blij dat ze de Australian Open willen organiseren en dat ik hier kan spelen, ook al is het nu even moeilijk. Voor mij is dit een superkans, daar ben ik nog altijd van overtuigd."

  Coppejans: "Krijgen vouchers om te bestellen bij Uber Eats"