James Harden schrijft meteen geschiedenis in eerste match voor Brooklyn

  Kevin Durant en James Harden waren samen goed voor 74 punten.

  James Harden heeft zijn start bij de Brooklyn Nets niet gemist. In zijn debuut bij zijn nieuwe team liet hij meteen een triple-double optekenen. Samen met zijn maatje Kevin Durant stuwde hij de Nets naar de zege tegen Orlando.

  Na zijn veelbesproken overgang van Houston naar Brooklyn mocht James Harden afgelopen nacht voor het eerst het truitje van de Nets aantrekken. Harden kwam traag op gang, maar toen de scoremachine op toerental kwam, was er geen houden meer aan.

   

  Harden was uiteindelijk goed voor 32 punten, 12 rebounds en 14 assists. Daarmee is hij de eerste speler in de geschiedenis van de NBA die bij een nieuwe ploeg debuteert met een triple-double gecombineerd met minstens 30 punten. Met 14 assists verbeterde hij ook het clubrecord voor een debuterende speler.

   

  De topschutter van de Nets tegen Orlando was evenwel Hardens maatje Kevin Durant, die 42 punten maakte in de 122-115-overwinning van de Nets.

  Alle uitslagen van zaterdagnacht:

  • San Antonio - Houston 103-91
  • Brooklyn - Orlando 122-115

  • Toronto - Charlotte 116-113
  • Miami - Detroit 100-120

  • Memphis - Philadelphia 106-104
  • Portland - Atlanta 112-106