Renners van Bora aangereden op stage: hersenschudding en gebroken wervel bij Kelderman

  Bora-Hansgrohe is de ploeg van onder meer Sagan, Schachmann, Buchmann, Meeus en Uijtdebroeks.

  Het trainingskamp van Bora-Hansgrohe is opgeschrikt door een aanrijding met een wagen. Meerdere renners gingen tegen de vlakte. De ploeg heeft intussen een update gegeven over de schade. Wilco Kelderman, overgenomen van Sunweb, liep een hersenschudding en een gebroken wervel op.

  Renner Ide Schelling (22) gaf op sociale media een update vanop het trainingskamp van de ploeg. "Onze stage is op een vervelende manier geëindigd", schrijft hij.

   

  "Er was een zware crash met een auto in mijn trainingsgroep. Alle renners zijn gevallen."

   

  "Ik heb een bewaarengel, want ik was een van de renners die beslist hadden om niet voor een extra halfuurtje te gaan."

   

  "Ik hoop dat iedereen in orde is. Ik weet zelf nog niet veel meer", liet de 22-jarige Nederlandse klimmer in de vooravond weten.

  Kelderman en Schillinger zijn de grootste slachtoffers

  Intussen heeft de Duitse ploeg meer informatie vrijgegeven.

   

  Wilco Kelderman, Rüdiger Selig en Andreas Schillinger werden overgebracht naar het ziekenhuis. Kelderman en Selig hebben een hersenschudding opgelopen. Na meer onderzoeken blijkt Kelderman ook een wervel gebroken te hebben.

   

  Schillinger heeft ook schade opgelopen. Hij heeft wervels in zijn nek en bovenrug gebroken. Volgens de ploeg moeten de renners niet geopereerd worden. "We streven naar een conservatieve behandeling", aldus het Duitse team.

   

  Nog 4 renners die betrokken waren bij het ongeval zijn terug in het hotel. Dat zouden Marcus Burghardt, Anton Palzer, Maximilian Schachmann en Michael Schwarzmann zijn. Zij hebben lichte verwondingen.

  De berichtgeving van Schelling: