Corona blijft NBA-seizoen op de proef stellen, negatief record voor Antetokounmpo

  Giannis Antetokounmpo

  In de NBA zijn opnieuw enkele wedstrijden uitgesteld door het coronavirus. De Washington Wizards zijn het zwaarst getroffen team, met 5 besmette spelers en ook Karl-Anthony Towns kreeg slecht nieuws. Giannis Antetokounmpo vestigde dan weer een negatief record.

  Door de besmettingen in de spelersgroepen zijn de wedstrijden van de Washington Wizards van zondag en maandag tegen Cleveland uitgesteld. In totaal zijn dit seizoen zo al 16 matchen verplaatst naar een latere datum.

   

  Vrijdagavond kon ook de match tussen Minnesota en Memphis niet doorgaan. Bij de Timberwolves testte Karl-Anthony Towns positief op het virus, waarna nog enkele spelers in quarantaine geplaatst werden. Zo raakte Minnesota niet meer aan de nodige 8 spelers om een wedstrijd aan te vatten.

   

  Towns was van de kaart na zijn positieve test, want hij verloor in april van vorig jaar zijn moeder aan gevolgen van het coronavirus. "Ik bid elke dag dat deze nachtmerrie over is. Ik smeek iedereen om de situatie ernstig te nemen en de maatregelen na te leven", schrijft hij op Twitter.

   

  "Het is hartverscheurend voor mijn familie, zeker voor mijn vader en mijn zus, dat ze opnieuw in angst leven na deze diagnose, omdat we maar al te goed weten hoe het kan aflopen. Ik zal dit virus verslaan", aldus Towns, die in totaal liefst 7 familieleden verloor door het coronavirus.

  Negatief record voor Giannis Antetokounmpo

  Op verschillende velden werd vrijdagavond wel gewoon gespeeld. Zo maakten de Milwaukee Bucks een einde aan een reeksje van 4 zeges op rij van de Dallas Mavericks. De Bucks wonnen met 112-109 van het team van Luka Doncic, die goed was voor 28 punten en 13 assists.

   

  Bij de thuisploeg maakte Giannis Antetokounmpo 31 punten, maar de Griek tekende ook voor een negatief record door amper 1 van zijn 10 vrijworpen te verzilveren. In het 4e quarter alleen miste hij al zijn 7 vrijworpen.

   

  Geen enkele speler van de Bucks die  10 vrijworpen mocht nemen in één wedstrijd deed ooit slechter. In de hele NBA gingen 3 spelers Antetokounmpo ooit voor: Andre Drummond (4x), Al Horford en Shaquille O'Neal (2x).

   

  Antetokounmpo zelf beseft dat zijn shot zijn grootste werkpunt blijft. "Ik blijf er hard op trainen. Ik focus op mijn techniek en blijf veel shots nemen. Zo wil ik stap voor stap beter worden", klinkt het.

  VIDEO: De mooiste tien acties van vrijdag

  Alle uitslagen van vrijdagnacht:

  • Boston - Orlando 124-97
  • Cleveland - New York 106-103

  • LA Lakers - New Orleans 112-95
  • Sacramento - LA Clippers 100-138
  • Utah - Atlanta 116-92

  • Oklahoma City - Chicago 127-125 (n.v.)
  • Milwaukee - Dallas 112-109