Nu al 47 tennissers opgesloten in hotelkamer in aanloop naar Australian Open

  Coronabesmettingen op de chartervluchten naar Australië sturen de voorbereiding op de Australian Open van 47 tennissers in de war. Zij mogen 2 weken lang hun hotelkamer niet verlaten.

  Bij aankomst in Australië worden alle spelers en stafleden getest op corona. Van alle aanwezigen op een chartervlucht vanuit Los Angeles bleken twee personen besmet met het virus. Op een chartervlucht vanuit Abu Dhabi was één persoon besmet.

   

  De gevolgen voor de andere reizigers zijn groot: zij worden nu twee weken lang in een strikte quarantaine geplaatst, waarbij ze hun hotelkamer niet mogen verlaten. Dat betekent ook dat ze twee weken niet kunnen tennissen en enkel oefeningen kunnen doen op hun kamer.

   

  In totaal gaat het om 47 spelers/speelsters die gedurende 14 dagen in volledige quarantaine op hun kamer moeten blijven.

   

  Volgens Australische media zouden onder meer Victoria Azarenka, Sloane Stephens en Kei Nishikori op de bewuste vlucht gezeten hebben. Sander Gillé laat op Twitter aan RTBF-journaliste Christine Hanquet weten dat er geen Belgen op het vliegtuig zaten.

   

  Door de coronapandemie gaan de Australian Open dit jaar drie weken later van start, op 8 februari. De kwalificaties voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar vonden deze week plaats in Doha en Dubai.