Verrassend: na 10 jaar neemt Neuville afscheid van co-rijder Gilsoul

  Neuville en Gilsoul beginnen niet samen aan het WK 2021.

  Thierry Neuville en co-rijder Nicolas Gilsoul vormen komend seizoen geen duo meer in het WK rally. Na 10 jaar slaat Neuville een andere weg in met Martijn Wydaeghe als co-rijder.

  Neuville en Gilsoul waren al volop aan het verkennen in Monte Carlo, waar volgende week het WK rally op gang wordt geschoten. De aankondiging van Neuville kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

   

  "Ik wil Nicolas Gilsoul bedanken voor de tien jaar samen en voor de fantastische herinneringen", schrijft Neuville op Twitter. Gilsoul reageert ontgoocheld. "Dit was zijn keuze", klinkt het. "We hebben samen prachtige avonturen beleefd. En we zullen er nog beleven, maar jammer genoeg apart."

   

  Gilsoul was sinds 2012 de co-rijder van Neuville: samen wonnen ze 13-rally's en werd Neuville 5 keer vicewereldkampioen. Met Martijn Wydaeghe hoopt Neuville nu wel op het hoogste schavotje te eindigen.