Vercauteren: "Lamkel Zé is geen afgesloten hoofdstuk, maar er moet iets gebeuren"

  Zal Lamkel Zé nog veel kunnen lachen bij Antwerp?

  Heeft Lamkel Zé nog een toekomst bij Antwerp? Die vraag stelden we ons al meermaals, maar toch blijft het antwoord nog vaag. Antwerp-coach Frank Vercauteren laat alvast een opening voor de Kameroener. "Maar als er nu niets gebeurt, dan denk ik dat we er niets meer aan kunnen doen", klinkt het op de persconferentie.

  "Bij mij krijg je geen kans, je grijpt er een"

  Hij maakte er alweer een zootje van: enfant terrible Didier Lamkel Zé testte de afgelopen weken het geduld van zijn medespelers, de club en de supporters van Antwerp nog maar eens. 

   

  De Kameroener wil een transfer afdwingen richting de Griekse club Panathinaikos en kwam begin januari op training opdagen in een Anderlecht-shirt. 

   

  Daags nadien kwamen er de excuses van de Antwerp-speler, al waren dat vijgen na Pasen voor de harde kern van de club. Enkele supporters gaven Lamkel Zé een duidelijke boodschap tijdens de beloftetraining. Hoe staat coach Vercauteren over de huidige situatie?

   

  "Bij mij krijg je geen kans, je grijpt je kans", zegt Vercauteren op zijn persconferentie. "Ten eerste is hij nog een speler van Antwerp en ligt hij nog steeds onder contract. Ik ga ervan uit dat het mijn taak is als trainer om elke speler onder contract zo goed mogelijk te begeleiden."

   

  "Bij de ene gaat dat wat beter dan bij de andere. Ik wil er geen item van maken. De komende dagen zullen we zien wat we ermee gaan doen. Maar er moet zeker iets gebeuren. Als dat nu niet is, dan denk ik dat we er niets meer aan kunnen doen."

  Je kan regels en afspraken maken en zien wat je ermee doet. Het item is niet Lamkel Zé, maar het team. En dat moet de boodschap zijn.

  Frank Vercauteren

  "Lamkel Zé is nog geen afgesloten hoofdstuk"

  "Naar zondag toe komt hij nog niet in aanmerking om te spelen tegen KAA Gent", geeft Vercauteren nog mee. "Normaal gezien zal hij met de beloften meespelen. Nadien zullen we zien. Maar ik sta altijd open voor iemand die bij de club speelt."


  "Dan kan je regels en afspraken maken en zien wat je ermee doet. Maar het item is niet Lamkel Zé, maar het team. En dat moet de boodschap zijn."

   

  Maar wat als dat niet lukt? Wat moet er nu exact gebeuren? "Wat is de gemakkelijkste oplossing? Hem thuislaten? Dat zou gemakkelijk zijn, maar dat is comfort. Als er één ding is dat ik niet wil, is dat comfort."

   

  "Je moet in staat zijn om nog ploeggericht of clubgericht te denken. Dat is de prioriteit wat mij betreft. Of anders moet je definitief ingrijpen. Zeggen dat het een afgeloten hoofdstuk is en "bye bye". Maar een afgesloten hoofdstuk is het helemaal niet", aldus Vercauteren.

  Over Refaelov: "Lat zal nu alleen maar hoger liggen"

  Met Lior Refaelov heeft Antwerp nu ook de Gouden Schoen in het team. Vreest Vercauteren een terugval? "Die Gouden Schoen is verleden. Voorbij."

   

  "De lat ligt nu alleen maar hoger voor hem en de verwachtingen zullen er nu elke week zijn."

   

  "Dat is het belangrijkste. Je moet het nog bevestigen en waarmaken. Hopelijk trekken we die lijn door."

  Bekijk het verslag in het Journaal: