Degenkolb mikt op Parijs-Roubaix: "Niet bang van Van Aert en Van der Poel"

  John Degenkolb tankte wel vertrouwen in Gent-Wevelgem.

  Een herhaling van het succesjaar 2015, met zeges in Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo. Dat staat op het verlanglijstje van John Degenkolb (Lotto Soudal). "Ik kan nog altijd schitteren in Parijs-Roubaix", verzekert de 32-jarige Duitser.

  2020 was een seizoen om snel te vergeten voor John Degenkolb: in de Tour kwam hij al in de openingsetappe ten val en kwam hij buiten tijd aan. Maar zijn 6e plaats in Gent-Wevelgem en 9e plek in de Ronde van Vlaanderen doen hem dromen van meer in zijn tweede seizoen bij Lotto Soudal.

   

  "Als je met die resultaten de winter kan ingaan, dan geeft dat wel gemoedsrust", zegt hij. "Neen, ik voel dat mijn tijd nog niet voorbij is. Ik voel me nog steeds goed genoeg om mee te doen voor overwinningen."

   

  "Nooit eerder was ik zo dicht bij het podium als in de Ronde van vorig jaar. Ik deed heel lang mee voor de derde plaats. Dat geeft me vertrouwen. Mijn liefde ligt bij de klassiekers, en bij Parijs-Roubaix in het bijzonder. Ik kan er nog altijd schitteren."

  Mijn liefde ligt bij de klassiekers, en bij Parijs-Roubaix in het bijzonder. Ik kan er nog altijd schitteren.

  John Degenkolb

  In 2015 zette Degenkolb Parijs-Roubaix al eens op zijn palmares en in 2018 won hij er een Tourrit. "De Hel wordt opnieuw mijn grote doel van dit voorjaar. Ik wil er nog eens een zege halen. Mijn liefde ligt gewoon bij die koers."

   

  Bij de suprematie van Wout van Aert en Mathieu van der Poel legt de Duitser zich dus niet zomaar neer. "Waarom zou je dat doen? Ze zijn jong en gaan fel van leer, maar het is niet dat ze de zeges verdeeld hebben onder elkaar in de klassiekers." 

   

  "Anderen deden ook mee, je kan ze kloppen. Ik ben niet bang van hen, in de koers draait het ook om tactiek, koelbloedigheid en koerservaring."

  Degenkolb: "Ik wil top zijn op WK"

  Degenkolb hoopt dit jaar iets goed te maken in de Tour en mikt ook op het WK in Vlaanderen, met aankomst in Leuven. "Op dat WK wil ik top zijn. Ik zag een deel van het parcours vorig jaar in de Brabantse Pijl en dat gaf me al een goed inzicht." 

   

  "Er zijn een paar heel korte, lastige hellingen in opgenomen. Het zal een zware koers worden en heel technisch. Als ik mijn topvorm te pakken heb, mag ik mikken op een goed resultaat."   

   

  Degenkolb start zijn seizoen normaal in de GP La Marseillaise op 31 januari, daarna volgt de Ster van Bessèges en de Tour de la Provence.