Toon Aerts past voor Zilvermeercross in Mol door financieel geschil

  Toon Aerts kwam op het BK in Meulebeke als tweede over de finish.

  Toon Aerts laat de Zilvermeercross in Mol links liggen. De tweede van het BK van afgelopen zondag in Meulebeke vond geen financieel akkoord met de organisatoren. "Ik wil iedereen nog recht in de ogen kunnen kijken."

  Toon Aerts heeft zijn voorbereiding op het WK veldrijden eind deze maand in Oostende wat veranderd. Hij komt zaterdag niet aan de start van de Zilvermeercross in Mol en last enkele doorgedreven trainingen in.

   

  De reden dat Aerts niet start in Mol is duidelijk. "Ik laat de Zilvermeercross van zaterdag schieten. Er werd een voorstel gedaan naar de organisatie van die wedstrijd maar dat bleek niet haalbaar", legt Aerts uit. 

   

  "Ik werkte dit seizoen enkele crossen af voor een bepaald bedrag. Ik kan het niet, naar die organisatoren toe, maken om nu in Mol voor een lager bedrag te starten. Ik maak voor de Zilvermeercross geen uitzondering. Ik wil iedereen nog recht in de ogen kunnen kijken."

  "Heimelijk hoop ik - mits een topdag - op de wereldtitel"

  De blik van Aerts is nu al op het WK in Oostende gericht. "Mijn trainingsplanning voor het WK is woensdag gestart. Ik deed het na het Belgisch kampioenschap 2 dagen wat rustiger aan." 

   

  "Vanaf woensdag ligt de pees er weer op. Aangezien ik zaterdag geen wedstrijd heb, trek ik komende week fiks door. Van maandag tot en met woensdag ga ik voluit."

   

  "Daarna staat er wat herstel op het programma in aanloop naar het dubbel weekend met de Flandriencross in Hamme en de Druivencross van Overijse op de agenda. Eigenlijk werk ik omzeggens een stage af in eigen land." 

   

  "Op het WK is het podium halen mijn ambitie. Met Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock komen er keigoede renners aan de start. Ik wil er alles aan doen om op het podium plaats te kunnen nemen." 

   

  Vorig jaar was Aerts de enige Belg op het podium met brons, achter Van der Poel en Pidcock. "Heimelijk hoop ik, mits een topdag, op die titel. Ik zit momenteel in een zeer goede flow en daar trek ik me zeker aan op."