Laporta, Font of Freixa, wie wordt de nieuwe voorzitter van Barcelona?

  Camp Nou is de thuishaven van Barcelona.

  Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa zijn de 3 overgebleven kandidaten om voorzitter te worden van Barcelona. Emili Rousaud, die in een eerste fase ook de nodige steun had verzameld, gooide de handdoek in de ring.

  Om kandidaat-voorzitter te zijn, was de steun van minstens 2.257 stemgerechtigde socio's nodig. Dinsdag vielen al vijf kandidaten af die niet aan dat vereiste aantal geraakten, vandaag bevestigde Barcelona dat met Rousaud een zesde kandidaat-voorzitter afhaakte. 

   

  Hij had nochtans wel het minimumaantal steunbetuigingen gekregen om officieel kandidaat-voorzitter te worden, maar besliste zelf om zich terug te trekken.

   

  In principe kiezen de zowat 110.000 socio's van Barcelona op 24 januari een opvolger voor de in oktober opgestapte Josep Maria Bartomeu, die verloor een machtsstrijd met Lionel Messi. Door de coronacrisis kan er wel nog worden geschoven met die datum.

   

  Joan Laporta, ex-voorzitter en favoriet, verzamelde de meeste handtekeningen onder de socio's. Ook Victor Font en Toni Freixa verzamelden er genoeg. Cruciaal zal wellicht zijn wie Lionel Messi kan overtuigen om zijn aflopende contract bij Barcelona te verlengen.