Refaelov: "Kreeg berichtjes van Preud'homme, Leko én Verhaeghe"

  Lior Refaelov de dag na de uitreiking van de Gouden Schoen.

  Een dag na het winnen van de Gouden Schoen verscheen Lior Refaelov moe, voldaan en al opnieuw strak in het pak op de Bosuil voor een nieuwe reeks interviews. "Aan het einde van mijn carrière denk ik nog niet. Ik heb nog ambitie met Antwerp", zei hij.

  Een zichtbaar trotse Lior Refaelov sprak met de pers en met het mediateam van zijn eigen club. Die trots had alles te maken met hoe hoog hij de prijs inschat, maar blijkbaar ook met zijn zoon, die hij gelukkig niet had moeten teleurstellen.

   

  "Toen we woensdag naar de uitreiking vertrokken, zei mijn zoon me dat ik hem niet moest wekken voor school vandaag (donderdag) als ik de Gouden Schoen niet mee naar huis had genomen." 

   

  "Dus ik denk dat hij vandaag heel trots was op school. Ik weet hoeveel mijn gezin moet opofferen voor mijn carrière, dus ik ben heel dankbaar", zei Refaelov op de Facebook-pagina van Antwerp.

   

  Niet alleen zijn zoon, maar vele mensen in de Belgische voetbalwereld gunden het de Israëliër van Antwerp. "Ik kreeg veel berichten van coaches en voorzitters uit België en Israël." 

   

  "Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio natuurlijk, maar ook van Michel Preud'homme, Ivan Leko, Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en Philippe Clement. Ik vergeet er nog veel. Dan voel je dat je iets groots bereikt hebt. En ook in Israël krijgt dit veel aandacht."

  "Het is een kwestie van vooral mentaal hongerig blijven"

  Het aantal interviews dat Lior Refaelov sinds woensdagavond gegeven heeft, kan hij naar eigen zeggen niet meer tellen. Hij noemt het vermoeiend, maar ook een eer en ondergaat het met veel rust en stijl. 

   

  Refaelov begrijpt dat de Gouden Schoen in het verleden voor sommige spelers een sportieve vloek was omdat iedereen nog meer naar je kijkt. "De top bereiken is moeilijk, maar het is nog moeilijker om er te blijven. Ik zal me focussen op wat ik tot nu al bereikt heb en hopelijk blijft het goed gaan."

   

  Dat hij de tweede oudste winnaar van de Gouden Schoen is - na Lorenzo Staelens - schrikt hem in elk geval niet af. "Voor mij is het vooral een kwestie van mentaal hongerig te blijven. Dat is het belangrijkste. Daarnaast probeer ik fysiek fit te zijn, gezond te leven en voldoende te slapen."

   

  "Aan het einde van mijn carrière denk ik nog niet. Ik voel me nog altijd sterk en heb nog de ambitie om hier in Antwerp iets te bereiken."