Genk stelt "snelle en explosieve" rechtsachter Preciado voor: "Europa is unieke kans"

  De 22-jarige Angelo Preciado moet op de rechtsback Joakim Maehle (naar Atalanta) opvangen.

  KRC Genk heeft de 22-jarige rechtsachter Angelo Preciado voorgesteld. De Ecuadoraan, die overkomt van Independiente del Valle uit zijn land, moet op de rechterflank de opvolger worden van Joakim Maehle. "Het is een droom en een unieke kans om naar Europa te komen. Er waren aanbiedingen van mooie Zuid-Amerikaanse clubs, maar hier kan ik een grote stap zetten."

  Het vertrek van sterkhouder Maehle, sinds 2017 in Limburg, maar deze winter naar Atalanta vertrokken, noopte Genk tot actie. Op de Ecuadoraanse markt sprong Preciado in het oog. De 22-jarige kon eveneens rekenen op de interesse van River Plate en Boca Juniors uit Argentinië en Flamengo en Palmreiras uit Brazilië. Maar hij wou naar Europa.

   

  "Ik ben een heel bescheiden iemand en een harde werker", stelt de Ecuadoraan uit Quito, op bijna 3.000 meter hoogte, zichzelf voor. "Als speler ben ik heel explosief en snel, ik geef me altijd voor de volle 100 procent."

   

  "Joakim heeft nog altijd de records van alle fysieke proeven. Het is op zich wel een uitdaging om zo goed mogelijk in zijn voetsporen te treden. Ik ben misschien wel explosiever en redelijk 2-voetig. Afhankelijk van het systeem speelde ik bij Independiente ook als rechtsbuiten."

   

  Preciado maakte een bewuste keuze: "Genk is een heel speciale en belangrijke club. "Ze heeft een geweldige reputatie in het vormen en ontwikkelen van talenten. Hier krijg je de kans om je kwaliteiten maximaal te verbeteren. De ambitie is om met Genk alle mogelijke titels te winnen", aldus Preciado, die de Portugees Nani bewondert.

   

  Hij koos daarom voor het rugnummer 77, dat voor hem het dichtst in de buurt kwam van het nummer 17 van zijn idool.

   

  Preciado heeft in Limburg een contract tot midden 2023 ondertekend, met een optie op 2 bijkomende seizoenen. Hij werd opgeleid bij América de Quito en kwam op 17-jarige leeftijd terecht bij topclub Independiente, waar hij sinds medio 2018 titularis was.

   

  Met Independiente won Preciado vorig jaar de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League. Hij is ook 7-voudig Ecuadoriaans international. (lees voort onder tweet)

  Van den Brom: "Ambitieuze jongen met specifieke kwaliteiten"

  Coach John van den Brom gelooft in de kwaliteiten van Preciado op de rechterflank. "Angelo is een jonge, gretige, ambitieuze jongen met specifieke kwaliteiten in de manier van spelen zoals wij dat graag zien."

   

  "Je ontkomt niet aan de naam van Joakim, die dat op een heel goede manier heeft ingevuld. Dat is iets dat Angelo ook goed kan, maar wel met een eigen sausje eroverheen."

   

  "Hij is fit en heeft niet zo lang geleden nog competitie gespeeld. Het zijn wel andere omstandigheden qua weer en hoogteverschil, en het is een speler waar we absoluut nog aan moeten sleutelen, maar ik denk dat hij zaterdag al klaar is om deel van de groep uit te maken."

   

  "Ook zijn positie binnen het systeem - met 5 of 4 verdedigers - is iets waar we behoefte aan hadden."

   

  Sportief directeur Dimitri de Condé was blij met deze laatste transfer van de winterperiode. "Een speler uit Ecuador is misschien verrassend, maar voor wie het land de laatste jaren heeft gevolgd, is dat niet zo verrassend, want ze doen het heel goed. Kwalitatief is het dus geen verrassing", aldus De Condé.

   

  "Hem een vervanger voor Joakim Maehle noemen, is niet 100 procent terecht, want het zijn verschillende types. Het is een jongen met heel veel kwaliteiten, zoals een specifieke explosiviteit en voetballende kwaliteiten."

  Angelo is fit en heeft niet zo lang geleden nog competitie gespeeld. Het zijn wel andere omstandigheden qua weer en hoogteverschil, en het is een speler waar we absoluut nog aan moeten sleutelen, maar ik denk dat hij zaterdag al klaar is om deel van de groep uit te maken.

  Genk-coach John van den Brom