Club Brugge breidt esports-team uit: "Vanaf nu ook CounterStrike"

  Het CounterStrike-team gaat in februari van start in de betFirst Elite Series, een competitie met een community van 450.000 CS:GO-spelers.

  Club Brugge heeft er een nieuwe ploeg bij. Deze keer is dat geen team voor beloften of vrouwen, maar eentje dat CounterStrike speelt, een populair schietspel binnen esports.  

  "Onder het eClub Brugge-label hebben we al een e-sporter die FIFA speelt", zegt communicatieman Kirsten Willem. "Dat gaan we nu uitbreiden met een team dat zich richt op het schietspel CounterStrike (CS:GO)."

   

  Het team wordt op dit moment nog samengesteld. Het CounterStrike-team gaat in februari van start in de betFirst Elite Series, een competitie die in ons land een community heeft van meer dan 450.000 CS:GO-spelers. Maar bij de club denken ze ook al verder. 

   

  "CS:GO is gewoon een van de grotere esports in België, dat is de reden om daarmee te beginnen. Het is zeker de bedoeling om hier later nog titels zoals League Of Legends aan toe te voegen."

  Corona heeft aangetoond dat op momenten dat er geen voetbal was, er toch aandacht was voor de club. Onze foto's, filmpjes en artikels werden nog atijd gelezen en bekeken. Ook al lag de competitie stil

  Kirsten Willem (Club Brugge)

  Meer dan alleen maar een voetbalploeg

  Het mag duidelijk zijn dat het bij Club Brugge niet uitsluitend nog rond het eerste elftal draait. Kirsten Willem: "eClubBrugge is een deel van ons media- en entertainmentmerk. We maken onder andere ook media voor Club NXT en Club YLA."


  "Er zijn veel jongere fans die in de gamingwereld zitten. Daarnaast zijn er ook veel gamers die nog geen fan zijn van Club Brugge. Het helpt ons om ons bereik te vergroten. Club is meer dan een voetbalploeg alleen, het is een mediamerk."

   

  "Corona heeft aangetoond dat op momenten dat er geen voetbal was, er toch aandacht was voor de club. Onze foto's, filmpjes en artikels werden nog atijd gelezen en bekeken. Ook al lag de competitie stil. Onze community blijft hunkeren naar inhoud over Club Brugge in het algemeen."

   Club is meer dan een voetbalploeg alleen, het is een mediamerk

  Kirsten Willem (Club Brugge)

  Toch denken ze bij Club Brugge niet dat alle fans meteen zullen gaan supporteren voor het CS:GO-team. "Dat zou heel ambitieus zijn. Ik denk wel dat we gamende Club-supporters meer gaan binden. En dat we nieuwe mensen aantrekken."


  "Er komt ook een apart kanaal. Als er noemenswaardig nieuws is, zullen we dat doorlinken naar de website van Club Brugge. Maar niet zomaar alles."