Andy Murray test positief op corona, zijn Australian Open is in gevaar

Andy Murray werkt eigenlijk nog volop aan zijn terugkeer na een heupoperatie.

Andy Murray heeft een positieve corona-test afgelegd. De Schot stelt het goed, maar toch rijzen er twijfels over zijn deelname aan de Australian Open.

Andy Murray was van plan om eerstdaags met 1 van de 15 speciale charters naar Melbourne te vliegen, waar hij - net als zijn collega's - een tweetal weken in quarantaine zou moeten voor de start van de Australian Open.

 

Maar die vlieger gaat voorlopig niet op, want Murray heeft een positieve corona-test afgelegd. De Schot voelt zich niet ziek, maar heeft zichzelf wel een isolement opgelegd. Hij hoopt snel te herstellen en toch als vijfvoudige runner-up in Melbourne aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar te kunnen deelnemen.

 

Murray is de nummer 122 op de ATP-lijst, te laag om rechtstreeks toegelaten te worden op de hoofdtabel. Maar door zijn staat van dienst heeft de organisatie de 33-jarige Schot een wildcard overhandigd.

Nog 25 dagen: