Andy Murray test positief op corona, zijn Australian Open is in gevaar

  Andy Murray werkt eigenlijk nog volop aan zijn terugkeer na een heupoperatie.

  Andy Murray werkt eigenlijk nog volop aan zijn terugkeer na een heupoperatie.

  Andy Murray heeft een positieve corona-test afgelegd. De Schot stelt het goed, maar toch rijzen er twijfels over zijn deelname aan de Australian Open.

  Andy Murray was van plan om eerstdaags met 1 van de 15 speciale charters naar Melbourne te vliegen, waar hij - net als zijn collega's - een tweetal weken in quarantaine zou moeten voor de start van de Australian Open.

   

  Maar die vlieger gaat voorlopig niet op, want Murray heeft een positieve corona-test afgelegd. De Schot voelt zich niet ziek, maar heeft zichzelf wel een isolement opgelegd. Hij hoopt snel te herstellen en toch als vijfvoudige runner-up in Melbourne aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar te kunnen deelnemen.

   

  Murray is de nummer 122 op de ATP-lijst, te laag om rechtstreeks toegelaten te worden op de hoofdtabel. Maar door zijn staat van dienst heeft de organisatie de 33-jarige Schot een wildcard overhandigd.

  Nog 25 dagen: