(Verguisde) Russen denken aan Olympische Winterspelen in 2030

  7 jaar geleden organiseerden de Russen de Winterspelen in Sotsji.

  De Russen liggen niet meteen in de bovenste schuif van de olympische beweging, maar dat raakt hen niet. Integendeel, ze denken eraan om in 2030 opnieuw de Olympische Winterspelen te organiseren.

  De Russische atleten zijn de laatste jaren allesbehalve positief in het nieuws gekomen. Georganiseerd dopinggebruik en gesjoemel met stalen tijdens de Winterspelen in Sotsji waren grote thema's in de sportwereld, met een schorsing als gevolg.

   

  Toch denkt Rusland eraan om een gooi te doen naar de organisatie van de Winterspelen van 2030. Dat meldt het persbureau Tass.

   

  Locatie moet de stad Oefa in de autonome republiek Basjkirostan worden. De ski- en andere wedstrijden kunnen er plaatsvinden in het Oeralgebergte.

   

  Vitali Smirnov, erevoorzitter van het Russisch Olympisch Comité, ziet alvast geen probleem: "7 jaar voor de Spelen vindt de stemming plaats. In 2023 zijn de sancties tegen ons land afgelopen. Waarom niet dus?"

   

  Andere steden die aan een kandidatuur denken voor 2030 zijn Barcelona (Spa), Sapporo (Jap) en Salt Lake City (VS). Ook Oekraïne, niet meteen een bondgenoot van Rusland, denkt erover na.

  7 jaar voor de Spelen vindt de stemming plaats. In 2023 zijn de sancties tegen ons land afgelopen. Waarom niet dus?

  Vitali Smirnov, erevoorzitter Russisch Olympisch Comité
  De volgende Olympische Winterspelen
  2022 Peking (Chn)
  2026 Milaan (Ita)

  Langlaufers tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji.