Rashford: "Premier heeft beloofd iets te doen aan slechte maaltijden"

  Marcus Rashford is ondanks zijn jonge leeftijd geen man van half werk. Hij blijft zich inzetten in zijn strijd om gratis maaltijden voor schoolkinderen. De Britse premier Boris Johnson zou beloofd hebben om de kwaliteit van de maaltijden te verbeteren na een storm van kritiek.

  Sinds vorig jaar krijgt Marcus Rashford veel lof omdat hij de Britse overheid onder druk zette om gratis schoolmaaltijden ook tijdens de vakanties te blijven aanbieden. Rashford haalde zijn slag thuis, maar daarmee was de kous niet af.

   

  Deze week postten verschillende mensen foto's van gratis voedselpaketten die ze ontvangen hadden. De overheid kreeg veel kritiek over de kwaliteit en schrale inhoud van de maaltijden die door privefirma's (in opdracht van de overheid) aangeboden werden.

   

  "Ik had juist een goed gesprek met de eerste minister. Hij heeft me verzekerd dat hij zich engageert om het probleem met de maaltijden op te lossen en dat de voedselketen onderzocht zal worden."

   

  "Hij gaat ook akkoord met het feit dat de foto's van de voedselpakketten onaanvaardbaar zijn."