Maguire houdt drievoudig winnaar Selby uit kwartfinales Masters

  Stephen Maguire

  Op de Masters Snooker in Milton Keynes zijn de kwartfinales aangebroken. De Schot Stephen Maguire plaatste zich ten koste van drievoudig kampioen Mark Selby met 6-3. 

  Stephen Maguire (WS-8), zesvoudig ranking tour-winnaar, nam met breaks van 66 en 57 de eerste twee frames voor zijn rekening. Mark Selby (WS-4), die het toernooi in 2008, 2010 en 2013 op zijn palmares schreef, sloeg meteen terug en hing voor de pauze de bordjes gelijk met breaks van 54, 79 en 50.

   

  Na de spelhervatting potte Maguire een 99 break weg maar Selby stelde andermaal gelijk. In de drie volgende frames toonde Maguire zich de betere.

   

  Met breaks van 65 en 61 werd het een 6-3 overwinning voor de 39-jarige uit Glasgow.   Voor een plaats in de halve finale neemt Maguire het op tegen de 20-jarige Chinees Yan Bingtao (WS-11), die eerder de Australiër Neil Roberston (WS-2) met 6-5 het nakijken gaf.