Voormalige Vueltawinnaar Fabio Aru neemt deel aan WK veldrijden

  Fabio Aru in actie op het Italiaans kampioenschap.

  De successen van Wout van Aert en Mathieu van der Poel inspireren wegrenners. De Italiaanse rondespecialist Fabio Aru (30) staat eind deze maand aan de start van het wereldkampioenschap veldrijden in Oostende.

  Vorig weekend nam Fabio Aru al deel aan het Italiaans kampioenschap in Lecce, waar hij 10e werd. 

   

  "De eerste race met mijn nieuwe team", schreef Aru op Instagram. "Ik voelde me heel goed in de modder. Het belangrijkste is dat ik er veel plezier in had, ik voelde me weer een kind dat zijn eerste koers reed. Dit is mijn sport, dit is mijn passie."

   

  Aru heeft van zijn nieuwe Zuid-Afrikaanse ploeg Qhubeka-Assos (ook het team van onder meer Victor Campenaerts) toestemming gekregen om de komende weken te blijven veldrijden. De Italiaan bereidt zich momenteel met de nationale selectie voor op het WK in België.

   

  "Ik doe zonder ambities mee en keer in februari terug op de weg. Ik ga goed kijken naar Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, hoe zij het doen in het veld."

   

  Aru verliet in september de Tour de France tijdens de negende etappe en kwam daarna niet meer in actie.

  Ik doe zonder ambities mee en keer in februari terug op de weg. Ik ga goed kijken naar Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, hoe zij het doen in het veld.

  Fabio Aru

  IN BEELD: Crosser Fabio Aru in actie