Eupen-assistent Exposito krijgt geel omdat hij voor VAR speelt op tablet

    Televisiebeelden tonen tijdens de match aan de scheidsrechter of zijn assistenten is uitdrukkelijk niet toegestaan in onze hoogste voetbalklasse. Dat was Eupen-assistent Manel Exposito even vergeten toen Emmanuel Agbadou rood kreeg tegen KV Oostende.

    Toen Emmanuel Agbadou vroeg tegen KVO rood kreeg, probeerde Manel Exposito de vierde ref te overtuigen dat zijn speler weinig verkeerd deed. Scheidsrechter Kevin Van Damme kreeg lucht van de actie van Exposito en duwde hem een gele kaart onder de neus, conform het reglement.

     

    Wat in Oostende gebeurde was natuurlijk niet te vergelijken met de actie van Hakan Arslan, de aanvoerder van Sivasspor, vorige maand. Die kreeg rood omdat hij tijdens de rust de beelden van een foute beslissing nog eens bekeek op zijn smartphone en er de scheidsrechter na de pauze mee confronteerde.