Ga naar de inhoud

Belgische voetbalfans kiezen Eden Hazard tot Ultiem Icoon van voorbije 125 jaar

Eden Hazard is vanavond ook in de prijzen gevallen. Hij werd door de Belgische voetbalfans verkozen tot Ultiem Icoon van de voorbije 125 jaar.

De huidige aanvoerder van de Rode Duivels haalde het met 10,6 procent voor Vincent Kompany (9,4 procent), Kevin De Bruyne (9,1 procent), Jan Ceulemans (9,0 procent) en Paul Van Himst (7,3 procent).  

 

Verderop in de top 10 staan Romelu Lukaku (6,2 procent), Guy Thys (5,3 procent), Eric Gerets (5,1 procent), Jean-Marie Pfaff en Raymond Goethals (beiden 3,2 procent).  

 

"Onze Rode Duivels hebben een paar uitzonderlijke generaties gekend en de top 10 is daarvan een mooie afspiegeling", lichtte Manu Leroy, Director Marketing & Communication bij de KBVB, toe. 

 

"Hoewel het moeilijk is om verschillende generaties te vergelijken, staat het  buiten kijf dat Eden Hazard als aanvoerder van deze gouden lichting een verdiende winnaar is."

 

Om zijn 125e verjaardag te vieren had de Belgische voetbalbond ook een poll georganiseerd met als vraag: wat is het ultieme Rode Duivels-team?

 

Die resultaten werden vorige week vrijgegeven. Preud"homme werd toen verkozen tot de ultieme doelman. Gerets, Kompany, Albert en Vertonghen kregen een plek in de ideale defensie.

 

Scifo, Witsel en de Bruyne vormden het ideale middenveld van de Rode Duivels. Ceulemans, Hazard en Lukaku vervolledigden het elftal. Met Guy Thys als bondscoach van het ultieme elftal van de Rode Duivels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.