Anderlecht krijgt zijn zin en huurt Ashimeru mét aankoopoptie van Salzburg

  Ashimeru tegen Liverpool in de Champions League vorig seizoen.

  Anderlecht heeft zijn gewenste versterking voor het middenveld beet. Paars-wit huurt de 23-jarige Ghanees Majeed Ashimeru van RB Salzburg. Hij moet onder meer het vertrek van Peter Zulj en de blessure van Sambi Lokonga mee opvangen.

  Voor Anderlecht was Majeed Ashimeru plan A als winterversterking. “Majeed is een jonge polyvalente middenvelder met veel verticaliteit in zijn spel. Hij werd opgeleid binnen de filosofie van Red Bull, zodat zijn profiel goed aansluit bij wat wij verwachten van onze spelers", legt sportief directeur Peter Verbeke uit. 

   

  "Majeed heeft daarenboven een goede versnelling en houdt ervan te infiltreren. Belangrijk is dat Majeed écht naar Anderlecht wil komen en er een interessante aankoopoptie werd bedongen, wat ons perspectieven biedt op een samenwerking voor meerdere seizoenen."

   

  Ashimeru kwam in de zomer van 2017 vanuit Ghana naar Salzburg. Dit seizoen kreeg hij bij de Oostenrijkse club geregeld wat minuten als invaller. In de Champions League speelde hij mee tegen Atletico Madrid en tegen Bayern München.