Sanne Cant geeft voorkeur aan stage en past voor de cross van zaterdag in Mol

  Sanne Cant won zondag het BK in Meulebeke.

  Sanne Cant heeft geen rugnummer aangevraagd voor de Zilvermeercross van komende zaterdag in Mol. Cant, die zondag voor de 12e keer Belgisch kampioene werd, last een stage in. Wout van Aert zal zijn driekleur wel tonen.

  "Sanne Cant had normaal deze Zilvermeercross op haar programma staan, maar uiteindelijk heeft ze afgezegd en verkoos ze om op stage te gaan in plaats van bij ons te rijden", stelt organisator van de Zilvermeercross, Koen Monu. 

   

  "Het is jammer dat we zo de twee Belgische kampioenen, Sanne Cant en Wout van Aert, niet allebei aan de start hebben."

   

  "Ik begrijp de beslissing van Sanne Cant om een stage te prefereren boven een wedstrijd. Tot voor het Belgische kampioenschap had ze nog niet gewonnen. Zij zal na het behalen van haar 12e nationale titel wel met een goed gevoel zitten."

   

  "Ik begrijp dat de ploeg haar dan meeneemt op stage en zo alles in het werk stelt om haar optimaal te begeleiden in aanloop naar het wereldkampioenschap."

   

  Wout van Aert, die andere Belgische kampioen, topt de affiche bij de mannen. Hij reist na de cross in Mol - een losse cross - door naar Spanje, waar zijn ploegmaats van Jumbo-Visma op stage zijn. 

   

  Mathieu van der Poel is gisteren vertrokken naar Spanje voor een oefenkamp en ontbreekt in Mol.