"Een slechte Eden Hazard op het EK is erger dan afwezige Witsel"

  Komt Eden Hazard boven water tegen het EK?

  De maandenlange blessure van Axel Witsel is een aderlating voor de Rode Duivels. "Maar we moeten vooral hopen dat Eden Hazard zijn oude niveau terugvindt", vertelt Wim De Coninck in onze podcast De Tribune.

  De Coninck: "Is Hazard nog gemotiveerd genoeg om prijzen te pakken met België?"

  De Rode Duivels zullen het normaal gezien zonder Axel Witsel (scheur in achillespees) moeten doen op het EK. In onze podcast De Tribune maakte Wim De Coninck zich maandag ook zorgen over Eden Hazard.

   

  "Bij Hazard lijk je het gevoel te hebben dat hij er niet mee inzit dat hij al lang niet meer op niveau is. Mentaal zit Hazard niet snel in de put. Maar je kan je ook afvragen of hij wel nog gemotiveerd genoeg is om met België een prijs te pakken", zegt De Coninck (Proximus Sports).

   

  "Hazard is anderhalf jaar geleden bij Real aangekomen met overgewicht. Dat is op zich heel raar, maar wel typisch voor Hazard. Hij heeft dat letterlijk en figuurlijk nooit van zich kunnen afschudden."

   

  "Hazard heeft bij Real heel erg weinig wedstrijden beslist. Als je naar zijn data kijkt, dan zijn die heel erg matig bij Real."

  We moeten hopen dat Hazard alsnog zijn niveau haalt tegen het EK. Dat hebben we al 2 seizoenen niet meer gezien van hem.

  Wim De Coninck

  "Anderhalve maand geleden toonde Hazard in een CL-match flitsen van de goede Hazard (tegen Inter). Maar na een kwartier deemsterde hij weg."


  Na zijn 1e basisplek in lange tijd kreeg Hazard afgelopen weekend heel wat kritiek te slikken in de Spaanse media "Dat heeft eigenlijk nog lang geduurd. Hazard heeft heel veel krediet gekregen. Gareth Bale werd, bijvoorbeeld, veel sneller afgeserveerd."


  De Coninck hoopt dat Hazard snel zijn oude toverbenen terugvindt. "Niet de goede Hazard aan het werk zien op het EK zou erger zijn de afwezigheid van Witsel. We moeten hopen dat hij alsnog zijn niveau haalt tegen het EK. Dat hebben we al 2 seizoenen niet meer gezien van hem."

  Lagae: "Hopen op scenario van EK 2016"

  Sportwereld-journalist Bart Lagae heeft er een goed oog in. "Ik geloof wel dat Hazard erdoor zal komen. Hij heeft het rotsvaste vertrouwen van coach Zinedine Zidane. Dat zag je vorig weekend ook tegen Osasuna."

   

  "Zidane haalde vorig weekend eerst nog Asensio naar de kant, die een betere vorm had laten zien. Maar Zidane wou Hazard laten staan, omdat hij er echt in gelooft dat Hazard nog altijd een wedstrijd kan beslissen."

   

  "Hazard combineert ook goed met Benzema, die enige man die vlot kan scoren bij Real Madrid. Benzema kan het ook goed vinden met Hazard."


  "Ik denk dat alle voorwaarden er zijn voor Hazard om te slagen. Het probleem is dat hij tijd nodig heeft en die heb je niet bij Real Madrid. Hazard is iemand die veel wedstrijden moet spelen om het goede gevoel te krijgen."

   

  Volgens Lagae heeft Hazard de omstandigheden niet meegehad. "Door blessureleed heeft hij een heel jaar verloren, daarna kwam een Covid-seizoen."


  "Als Rode Duivel-supporter hoop ik dat we een herhaling krijgen van het EK 2016. Hazard had toen een afschuwelijk slecht jaar met een blessure bij Chelsea. Hij kwam toen fit terug op het EK. Laten we hopen dat Hazard straks opnieuw op het juiste moment fris is."

  Download de podcast van De Tribune