VIDEO: LeBron James strooit met geweldige assist in zege tegen Houston

  LeBron James

  In de NBA hebben de LA Lakers zich niet laten verrassen op bezoek bij de Houston Rockets. Stephen Curry had een moeilijke avond bij de Golden State Warriors en Kawhi Leonard blonk uit bij de LA Clippers.

  In Houston waren de LA Lakers met 102-120 te sterk voor de Rockets in een bitsige wedstrijd, gekruid met 5 technische fouten, 2 onsportieve fouten en 2 uitsluitingen.

   

  Anthony Davis was de topschutter van de Lakers met 27 punten. LeBron James maakte "slechts" 18 punten, maar verbaasde wel met een geweldige assist.

   

  Na een rebound gooide hij de bal met zijn "mindere" linkerhand in één tijd in de loop van Caldwell-Pope, die de fastbreak afrondde met een simpele lay-up.

   

  (leest voort onder de video)

  Warriors overleven mindere dag van Curry

  In een heruitgave van de NBA-finale van 2019 trokken de Golden State Warriors aan het langste eind tegen de Toronto Raptors. Warriors-ster Stephen Curry beleefde een miserabele avond en scoorde maar 2 van zijn 16 shots, maar toch wonnen de Warriors met 106-105.

   

  De Raptors maakten in de loop van de wedstrijd een achterstand van 17 punten goed en staken in het absolute slot nog hun hand uit naar de zege. Pascal Siakam had de kans om de match te beslissen, maar zijn shot rolde uit de ring.

   

  (leest voort onder de video)

  Kawhi klauwt tegen de Bulls

  In de wedstrijd tussen de LA Clippers en de Chicago Bulls vochten Kawhi Leonard en Zach LaVine een verbeten duel uit. Met 35 punten rondde Clippers-forward Leonard de kaap van de 10.000 punten in de NBA, terwijl LaVine er 45 maakte voor de Bulls, waarvan 10 driepunters.

   

  De overwinning was uiteindelijk voor de Clippers, die het haalden met 130-127. Dat was toch een kleine opluchting nadat ze hun vorige twee wedstrijden verloren hadden.

   

  (leest voort onder de video's)

  Ook opvallend: de gigantische handen van Kawhi Leonard

  De bijnaam van Kawhi Leonard is overigens Klaw. Dat dat Nederlands is voor "klauw" had u wellicht ook al begrepen bij het zien van onderstaande foto.

  Alle uitslagen van zondagnacht:

  • Detroit - Utah 86-96
  • LA Clippers - Chicago 130-127

  • Brooklyn - Oklahoma City 116-129
  • New York - Denver 89-114
  • Houston - LA Lakers 102-120

  • Minnesota - San Antonio 96-88
  • Golden State - Toronto 106-105