Ga naar de inhoud

Gaat de Gouden Schoen voor vrouwen naar Tine De Caigny?

Tessa Wullaert en Tine Caigny vormen een duo bij Anderlecht en bij de Red Flames.

Wie wint deze week de 5e Gouden Schoen voor vrouwen? Wordt het voor de 4 keer Tessa Wullaert? Voor de 2e keer Janice Cayman? Of valt een andere Red Flame in de prijzen. Tom Boudeweel wikt en weegt de kansen van de favorietes.

"Als ik een naam naar voren mag schuiven, kies ik voor Janice Cayman", stelt onze reporter in onze Gouden Schoen-special van De Tribune.

 

"Zij pikt haar doelpunten mee bij Champions League-winnaar Olympique Lyon. En ze heeft al jaren haar verdienste bij de nationale ploeg."


De winnares van de Gouden Schoen hoeft niet per se in België te voetballen. "Sneu", vindt Boudeweel. "Als je naar onze vrouwencompetitie kijkt, kom je snel bij Anderlecht uit. Paars-wit kan fantastische cijfers voorleggen in de Super League."


"Tessa Wullaert en Tine De Caigny zijn de exponenten van het succes. Vorig jaar won Wullaert voor Cayman en De Caigny."


"Waarom wint Tine De Caigny nu niet een keer? Ze is erg belangrijk geweest in de campagne van de Red Flames. Kijk maar naar haar doelpunten in de slotwedstrijd tegen Zwitserland."

Als ik een naam naar voren mag schuiven, kies ik voor Janice Cayman. Als het iemand uit de Belgische competitie mag zijn, kan het Tine De Caigny worden.

Tom Boudeweel

VIDEO: Tine De Caigny scoort voor Red Flames na actie Tessa Wullaert

Gouden Schoen voor vrouwen
jaar laureate club
2016 Tessa Wullaert VfL Wolfsburg (Dui)
2017 Janice Cayman Montpellier (Fra)
2018 Tessa Wullaert Manchester City (Eng)
2019 Tessa Wullaert Manchester City (Eng)
2020 ???  

Download de podcast van De Tribune