Jasper Stuyven: "Ik heb niet het gevoel dat ik de hoop aan het vullen ben"

  Jasper Stuyven op stage in Spanje.

  Januari betekent stagemaand in het peloton. Jasper Stuyven (28) en zijn makkers van Trek-Segafredo kamperen in Spanje. "Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Zij zullen niet altijd superieur zijn", vertelde de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad in een persmoment.

  Jasper Stuyven had nog voor de coronabreak zijn vette vis te pakken met de Omloop Het Nieuwsblad, het najaar was iets minder vruchtbaar voor de Leuvenaar van Trek-Segafredo.

   

  "Ik heb mijn referentiepunten in het voorjaar wat hoger gelegd en in het najaar ben ik naar het vorige Jasper-punt gegaan. Ik was een goeie Jasper, maar geen super Jasper", zegt Stuyven.

   

  "Ik vind niet dat ik een slecht najaar heb gereden. Ik was aanwezig in de wedstrijden en ik had ook pech. Maar ik heb er niet te lang bij stilgestaan. Ik had ook al een klassieker op zak en dat maakte het makkelijker om die bladzijde om te slaan."

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Peter Sagan ging ook meer dan 5 keer de Ronde winnen en ging makkelijk 4 keer Roubaix winnen... Dat is nog altijd niet gebeurd.

  Jasper Stuyven

  Stuyven stond in het najaar in de schaduw van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Verandert hun dominantie iets aan de ingesteldheid van de klassieke kopman van Trek-Segafredo?

   

  "Misschien moeten zij de koers dragen, maar wij moeten nog altijd onze eigen koers rijden. Peter Sagan ging ook meer dan 5 keer de Ronde winnen en ging makkelijk 4 keer Roubaix winnen... Dat is nog altijd niet gebeurd."

   

  "Je kunt altijd een koers winnen. Als we ervan uitgaan dat ze altijd samen wegrijden, dan hoeven we niet te koersen. Ze zullen ook niet altijd superieur zijn. Mathieu had ook een moeizame start van zijn najaar."

   

  "Niemand is onklopbaar. Wout had een exceptioneel jaar. Als hij bevestigt, is dat nog meer indrukwekkend. Maar ik ga niet naar een koers met het idee dat ik maximaal 3e kan worden. Ik heb niet het gevoel dat ik de hoop aan het vullen ben. Ik denk er alleszins niet zo over."

  Bekijk de ontknoping van de Omloop HNB in 2020:

  "Het WK is een thuismatch"

  Jasper Stuyven - die met een nieuwe trainer werkt - kiest voor een traditioneel voorjaar, is al zeker van een plek in de Tour de France en denkt nu al aan het WK in Leuven, zijn thuisbasis.

   

  "Zoals bij elke Belg zit dat WK in mijn hoofd, maar bij mij is het echt thuis. Daar heb ik al gewonnen", lacht Stuyven.

   

  "Een WK voor je deur is iets heel unieks, iets waar ik naar uitkijk. Dat is geen garantie op deelname, maar het WK is opgenomen in mijn jaarplanning. De finish ligt op 150 meter van mijn ouderlijk huis. Het is een thuismatch, ja."