Wout van Aert na titel: "6 nachten amper geslapen, maar ik leef op wolk"

In de interviewtent bedankt Wout van Aert meteen zijn vrouw Sarah.

Wout van Aert is dieper moeten gaan voor zijn 4e Belgische crosstitel dan hij vooraf gedacht had. "Deze draag ik op aan mijn zoontje Georges. En aan Sarah", sprak de toprenner, die ook vooruitblikt op het WK. "Het parcours in Oostende ligt me echt."

Begin deze week verwelkomde Wout van Aert (26) een eerste kindje in zijn leven: samen met zijn vrouw Sarah is hij de trotse ouder geworden van Georges.

 

"Voor de koers wou ik het eigenlijk niet zeggen: ik heb 6 nachten amper geslapen", vertelde hij meteen na de wedstrijd, "maar veel maakt het blijkbaar niet uit als je op een wolk leeft."

 

"Daarom wil ik de zege opdragen aan mijn zoon. En aan Sarah natuurlijk. Merci voor de voorbije 9 maanden, Sarah", zei Van Aert met de krop in de keel. "Zij doet het grote werk."

 

(scrol omlaag voor meer)

Merci, Sarah.

Wout van Aert bedankt zijn vrouw

"Ik onderschat deze titel niet"

De koers leek snel in de plooi te liggen voor Wout van Aert. "In het begin voelde ik me goed", legt hij uit. "Ik zat fris, ik reed agressief en kon snel een kloof slaan."

 

"Maar ik beschikte niet over de energie om die fel uit te diepen. Halfweg zat ik à bloc en werd het een cross op karakter. Het werd zaak om zo weinig mogelijk fouten te maken."

 

Met 4 nationale titels beent Van Aert Erik De Vlaeminck bij. "De trui leek al uitgedeeld voor de start, maar dit is toch het crossland bij uitstek. Daarom onderschat ik deze titel niet", reageert Van Aert.

 

"Op het WK ligt hij nog mijlenver voor", weet hij ook. De Vlaeminck heeft 7 keer de regenboogtrui veroverd.

 

Van Aert: "Eerst die 4e, die zit al weken in mijn hoofd. Vandaag was een goeie generale repetitie, want het WK-parcours in Oostende ligt me echt."

 

"Ik voel dat ik beter cross dan het voorbije seizoen. En ik kan nog groeien richting Oostende. Tot dan blijft de focus op het veldrijden liggen."

 

(lees voort onder de quote)

Vandaag was een goeie generale repetitie, want het WK-parcours in Oostende ligt me echt.

Wout van Aert

Nieuw contract? "Had graag al getekend"

Ondertussen blijft zijn manager praten met Jumbo-Visma over een verbeterd contract. "Ik moet eens aan mijn Nederlandse vrienden vragen hoe het daarmee staat", lacht Wout van Aert. "Ik had al graag mijn handtekening gezet, maar ik besef dat ik in een luxepositie zit."

Van Aert: "Ben dit seizoen een betere crosser dan de afgelopen 2 seizoenen"