VIDEO: Zo werd Wout van Aert Belgisch kampioen in het slijk van Meulebeke

  Laurens Sweeck kon het tempo van Wout van Aert niet lang volgen

  Wout van Aert maakte zijn favorietenrol meer dan waar in Meulebeke. Na een behoedzame start duurde het niet lang vooraleer hij aan de kop verscheen. Bekijk hier hoe zijn zege tot stand kwam met deze 5 fases.

  Fase 1: Van Aert maakt een behoedzame start op de piste

  Wout van Aert gaat goed van start, maar doet dat wel behoedzaam. Quinten Hermans pakt de kop, Van Aert duikt als vierde het veld in. De kersverse papa is bij de pinken. Ook Toon Aerts zit goed vooraan.

  Fase 2: Michael Vanthourenhout verliest een pak seconden

  Van Aert moet voet aan grond zetten op een eerste hellende strook en dwingt ook Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt om af te stappen. De ploegmakkers haken met hun fiets in elkaar en verliezen daarbij kostbare seconden. Maken ze dit nog goed?

  Fase 3: Laurens Sweeck trekt ten aanval

  Uittredend Belgisch kampioen Laurens Sweeck gaat goed door de zandbak en neemt de koppositie in. Hij trekt alles op een lint en dwingt zijn ploegmakkers Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt in het defensief. Van Aert komt stilaan onder stoom. 

  Fase 4: Van Aert pakt de kop over, Sweeck zit op zijn tandvlees

  Wout van Aert komt aansluiten bij Laurens Sweeck, die het tempo van Wout niet kan volgen. Heeft Sweeck zichzelf opgeblazen in de openingsronde? Hij voelt de hete adem van Toon Aerts meteen in zijn nek. In de achtergrond is Michael Vanthourenhout aan een inhaalrace bezig. Eli Iserbyt stapt uit de koers.

  Fase 5: Michael Vanthourenhout nestelt zich in het wiel van Toon Aerts

  Zou er meer ingezeten hebben voor Michael Vanthourenhout zonder het kostbare tijdverlies bij het begin van de cross? Hij rijdt in elk geval een sterke inhaalrace en neemt vooraan de plaats in van Laurens Sweeck. Het lijkt erop dat het podium vast ligt met Van Aert, Aerts en Vanthourenhout.

  Fase 6: Van Aert wint, Aerts op 2 en Vanthourenhout op 3