Van den Brom: "Te veel zelfvertrouwen? Zolang ik hier trainer ben nooit"

  John van den Brom.

  Ploeg in vorm KRC Genk verliet gisteren Kortrijk met een zure nederlaag. Genk-coach John van den Brom was op de persconferentie nadien scherp voor zijn spelers. "In de tweede helft was het bijna helemaal niets."

  "Totaal niet wat ik gewend ben van mijn team"

  "Ik heb twee verschillende helften gezien van mijn team", opent Genk-coach Van den Brom na de 2-1-nederlaag tegen Kortrijk. "De eerste helft speelden we best goed, ondanks we een doelpunt tegen kregen. Ik denk dat we zelf drie of vier mogelijkheden kregen om meermaals te scoren."

   

  "Dat hebben we nagelaten. We weten dat we veel kansen kunnen creëren, het maakt niet uit of we uit of thuis spelen. Dat hebben we ook gedaan de eerste helft. Maar de tweede helft was het bijna helemaal niets."

   

  "Helemaal niets in balbezit, heel veel slechte keuzes, slechte passes. Totaal niet wat ik normaal gezien gewend ben van mijn team. Maar daarnaast hebben we ook niet goed verdedigd. Ik wou bijna zeggen slecht, maar ik houd het bij niet goed."

   

  "We hebben de tegenstander sterker laten worden en ze hebben de goal gekregen, wat hen uiteindelijk de winst heeft opgeleverd. Als je ambities hebt om bovenin mee te willen blijven draaien, dan moet je beter voor de dag komen als team."

   

  "Dat kunnen we onszelf verwijten. Het is vervelend, jammer en past ook niet in het beeld waarin we zaten. Maar op basis van de tweede helft verdienden we ook niet om te winnen."

  Het is niet zo dat we hier naartoe kwamen en dachten: "Wij zijn Genk en we zullen het wel even doen omdat we zo goed zijn". Zolang ik hier trainer ben, zal dat nooit gebeuren. 

  John van den Brom

  "Te veel zelfvertrouwen? Dat denk ik niet"

  In de tweede helft schakelde Van den Brom over naar een systeem met twee spitsen. Dessers kwam op het veld naast Onuachu. "Als je dat doet, moet je wat sneller gaan voetballen. Maar ik zei het al, aan de bal waren we echt slecht vanavond."


  "Het is heel mooi om het hier uit te leggen dat de voorzetten langs de zijkanten moeten komen, maar ik heb ze niet gezien. Dan kom je met twee grote, sterke spelers in de spits en probeer je de tegenstander terug te dringen. Dat lukte op zich nog wel."


  "Maar aan de bal hebben we geen goede dingen gedaan. Het zijn wel allemaal slimme jongens, maar soms moet je opportunistisch gaan spelen als je ziet dat je er al voetballend niet doorheen komt."


  Was er te veel zelfvertrouwen bij Genk in de tweede helft? "Dat denk ik niet, want dan ben je net heel comfortabel aan de bal. Als er te veel zelfvertrouwen was, hebben we echt een probleem. Maar dat heb ik niet gezien."


  "Het is niet zo dat we hier naartoe kwamen en dachten: "Wij zijn Genk en we zullen het wel even doen omdat we zo goed zijn". Zolang ik hier trainer ben, zal dat nooit gebeuren. Dat leeft ook helemaal niet in de groep."

  De persconferentie van Van den Brom en Vanderhaeghe

  Dessers: "De helft wou voetballen, de andere helft wou lange ballen"

  Onuachu: "De Gouden Schoen? Ik zie wel hoe de mensen stemmen"