Martinez schrijft Axel Witsel niet af voor het EK: "Ik wacht tot laatste seconde"

  Axel Witsel en Roberto Martinez.

  Het slechte voetbalnieuws van deze zondag komt uit Dortmund. De Duitse club deed vandaag kond dat Axel Witsel maandenlang aan de kant staat met een scheur in zijn achillespees. Daardoor staat Witsels EK ferm op de helling, al wil bondscoach Roberto Martinez dat niet met zoveel woorden gezegd hebben.

  "Blessures horen bij voetbal, jammer genoeg is dit een zware blessure", zegt Martinez over het achillespeesletsel dat Axel Witsel gisteren opliep in de topper tegen Leipzig.

   

  "Maar Dortmund zit er kort op en volgt deze blessure zeer goed op. Het is nu zaak dat Axel volledig herstelt van deze blessure."

   

  "Het gaat er momenteel niet om dat Axel eventueel het EK moet missen, het is vooral zaak dat hij de juiste stappen zet in zijn herstel."

   

  Martinez sluit niet uit dat Witsel het EK nog haalt, ook al gaan er heel wat stemmen op die zeggen dat de middenvelder niet op tijd fit zal zijn.

   

  Martinez: "We zullen tot de allerlaatste seconde wachten om Axel te kunnen opnemen in onze EK-selectie. Axel heeft op en naast het veld een grote impact op de groep. Met zijn 110 caps is hij belangrijk. Ik sluit dus niks uit wat het EK betreft."

   

  "Als je moet terugkeren van een scheuring in jouw achillespees, dan heb je 4 tot 7 maanden nodig om er weer te staan. Veel hangt af van de eerste weken van de revalidatie en de mentale sterkte van de speler. Op dat vlak heb ik veel vertrouwen in Axel."

   

  "Ik heb Axel vandaag gecontacteerd en was blij dat ik een sterke en positieve Axel zag. Want dat is cruciaal: hoe ga je als mens en voetballer met zo'n tegenslag om? Op dat vlak heeft Axel een karakter dat je niet veel tegenkomt in het voetbal."

  "Witsel herstelt doorgaans snel"

  Martinez, een eeuwige positivo, voelt zich gesterkt door de figuur-Witsel, fysiek en mentaal.

   

  "Axel herstelt doorgaans zeer snel van blessures. Hij zal daarbij alle steun krijgen die hij nodig heeft. We beschikken over een fantastisch medisch departement bij de nationale ploeg dat hem zal bijstaan." 

   

  "Dinsdag wordt Axel 32 jaar. Dit is niet het verjaardagscadeau dat hij voor ogen had, maar ik ben er zeker van dat wij en alle fans van de Rode Duivels hem door dik en dun steunen."

  Lees ook:

  Martinez antwoordt op de vragen van Stefan Van Loock, de woordvoerder van de Rode Duivels: