Dortmund: "Axel Witsel heeft een scheur in zijn achillespees, EK in gevaar"

  Axel Witsel viel gisteren iets voor het halfuur uit in Leipzig-Dortmund, zonder tegenstander in de buurt.

  Wat gevreesd werd, is uitgekomen: Axel Witsel heeft gisteren een scheur opgelopen in zijn achillespees in de topper met Dortmund bij Leipzig. Dat maakte zijn Duitse werkgever vanmiddag bekend. "Hij zal maanden out zijn." Daarmee staat een groot vraagteken achter Witsels EK. Als het om een volledige scheur gaat, is het sowieso een njet.

  Het was een vreemd beeld gisteravond op het halfuur in Leipzig. Witsel ging zonder een tegenstander in de buurt tegen de grond. Het leek of hij wegschoof of even door zijn enkel ging, toen hij naar de bal wou lopen.

   

  Hij bleef radeloos op de grond liggen en leek niet te begrijpen wat er hem overkomen was. Uit de vertraagde herhaling van de tv-beelden was duidelijk een knap te zien ter hoogte van zijn kuitspieren. Na de match bevestigde coach Edin Terzic dat Witsel iets voelde in zijn achillespees.

   

  De bevestiging kwam vandaag. "Slecht nieuws", opent Dortmund zijn berichtgeving op Twitter. "We zullen het in de komende maanden zonder Axel Witsel moeten doen. De Belgische international heeft zijn achillespees gescheurd. De volledige BVB-familie duimt voor een zo snel mogelijke genezing."

  Medische staf KBVB: "Operatie is nodig"

  Axel Witsel, de dokter van Dortmund en de medische staf van de Rode Duivels hebben vandaag al overlegd en de scanbeelden bekeken. Een operatie is sowieso noodzakelijk.

   

  Zijn herstel hangt af van de ernst van de scheur. De graad daarvan is niet duidelijk. Als de pees volledig af is, dan betekent dat sowieso geen EK, dat normaal van 11 juni tot 11 juli in heel Europa gepland is.