Zidane en Courtois boos dat match niet werd uitgesteld: "We zijn geen poppen"

  Zinedine Zidane begrijpt niet waarom Real Madrid moest spelen in de sneeuw.

  De sneeuwval tijdens Osasuna-Real Madrid heeft coach Zinedine Zidane niet kunnen afkoelen. Integendeel, hij was woedend dat de match kon doorgaan. "In deze omstandigheden kan je geen voetbalmatch zien", sneerde hij.

  Door de zware sneeuwval in Spanje hadden de spelers van Real Madrid 4 uur vastgezeten in het vliegtuig vooraleer de piloot kon opstijgen. Het resultaat - een 0-0-gelijkspel op een besneeuwd veld - was dan ook niet naar de zin van Zidane.

   

  "We hebben gedaan wat we konden doen op dit veld, maar dit was geen voetbalmatch", zei Zidane achteraf. "De omstandigheden waren veel te moeilijk om te spelen."

   

  "We hebben gespeeld, omdat we moesten spelen. Maar in deze omstandigheden krijg je zo'n wedstrijd te zien. Hier kon je gewoon geen voetbalwedstrijd zien."

   

  "Of de wedstrijd uitgesteld had moeten worden? Overduidelijk wel", besloot Zidane. "We zullen dit zo snel mogelijk vergeten en ons focussen op de volgende wedstrijd."

  Courtois: "We worden gebruikt voor een show"

  Net als zijn coach vond ook Courtois dat de partij uitgesteld had moeten worden, ze keken daarvoor beiden in de richting van La Liga. 

   

  "Ik wil de mensen van Osasuna bedanken om het veld speelklaar te maken, maar eigenlijk was dit niet oké", zei de Rode Duivel na afloop. "Het is jammer wat La Liga heeft gedaan."

   

  "Natuurlijk was het mogelijk om te spelen, maar de omstandigheden waren gewoon vreselijk. Met ons vliegtuig stonden we op een bevroren startbaan, en nu kunnen we niet terugkeren. Donderdag moeten we al opnieuw spelen. We zijn mensen, maar nu worden we gebruikt voor een show."

   

  "Als we niet naar Pamplona afgereisd waren, hadden we drie punten verloren. Maar ik denk niet dat het veilig was om te reizen. We zijn geen poppen die altijd maar moeten spelen."