Vorig jaar stuntte Goffin nog tegen Nadal, nu mag hij niet deelnemen aan ATP Cup

  Vorig jaar speelde David Goffin zijn beste matchen op de ATP Cup in Australië.

  De tweede editie van de ATP Cup wordt er een zonder de Belgische tennisspelers. David Goffin weegt met zijn ranking net niet genoeg door om een ticket voor het landentoernooi af te dwingen.

  David Goffin bekleedt momenteel de 16e positie op de tennisranglijst bij de mannen. Dat is net niet goed genoeg voor een van de 12 tickets.

   

  Goffin doet wel beter dan de Australische nummer 1 Alex de Minaur (ATP-23), maar als organiserend land mogen ze sowieso deelnemen aan de ATP Cup.

   

  "Wij vallen net uit de boot en dat is erg jammer", reageert Goffin. "Zeker omdat ik er vorig jaar zo goed gespeeld heb."

   

  "Het was ook de ideale voorbereiding geweest voor de Australian Open. Een team geeft je veel energie."

   

  "Maar goed, er staan tegelijkertijd ook andere toernooien op het programma. Ik zal mijn matchen dus kunnen spelen om wedstrijdritme op te doen voor het eerste grandslamtoernooi van het seizoen."

  De ATP Cup was de ideale voorbereiding geweest voor de Australian Open. Een team geeft je veel energie.

  David Goffin

  VIDEO: De stunt van David Goffin tegen Rafael Nadal

  De ATP Cup vindt dit jaar plaats in de eerste week van februari op de terreinen van de Australian Open in Melbourne. Vorig jaar speelde David Goffin ijzersterk tijdens de eerste editie van het toernooi. Met Grigor Dimitrov en vooral Rafael Nadal klopte hij twee grote namen.

   

  Omdat zijn landgenoten hun wedstrijden verloren tegen Spanje (1-2), werden de kwartfinales het eindstation voor de Belgische ploeg.

  lees/bekijk ook: