VIDEO: Akelige crash van Amerikaanse skiër tijdens reuzenslalom in Zwitserland

  Ford werd met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

  De wereldbeker reuzenslalom in Adelboden is deze voormiddag een tijdlang onderbroken na een zware crash van Tommy Ford. De Amerikaanse skiër miste een van de laatste poortjes, viel voorover en vloog tientallen meters lager tegen pistepersoneel aan. Ford is ondertussen weer bij bewustzijn.

  Het was een akelig moment in Zwitserland toen Tommy Ford roerloos bleef liggen. De 31-jarige Amerikaan kwam zwaar ten val en werd lang op de piste verzorgd.

   

  Hulpverleners brachten hem vervolgens met een slee tot bij een helikopter, zoals op tv-beelden te zien was. Over de toestand van Ford is nog geen informatie beschikbaar. De wereldbekermanche werd een halfuur onderbroken.

   

  Volgens Zwitserse media was Ford in staat om met de dokters te praten. "Tommy Ford is bij bewustzijn en is voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis", bevestigde de Amerikaanse skifederatie op Twitter.

  Beelden van het ongeval in Adelboden:

  Uitslag reuzenslalom in Adelboden (Zwi):

  1. Alexis Pinturault (Fra) - 2'18"36
  2. Filip Zubcic (Kro) - 2'19"62
  3. Loïc Meillard (Zwi) - 2'20"01
  4. Marco Odermatt (Zwi) - 2'20"03
  5. Aleksander Aamodt Kilde (Noo) - 2'20"05 
   
  Alexis Pinturault won net als gisteren de reuzenslalom in Adelboden. De 29-jarige Fransman gaat momenteel aan de leiding in de algemene Wereldbekerstand én in die van de reuzenslalom.