Sven Vandenbroeck treedt in voetsporen van Walter Meeuws als coach van Rabat

  Rabat haalde Sven Vandenbroeck (41) na al zijn successen bij de Tanzaniaanse club Simba SC.

  Sven Vandenbroeck (41) gaat een nieuw trainersavontuur aan. Hij ruilt de Tanzaniaanse kampioen Simba SC voor de Marokkaanse topclub FAR Rabat. Vandenbroeck, ex-middenvelder van KV Mechelen, Roda en Lierse, tekende een contract van 2 jaar in de Marokkaanse hoofdstad.

  Vandenbroeck is gekend om zijn successen op het Afrikaanse continent. Als assistent van Hugo Broos bezorgde hij Kameroen in 2017 de Afrika Cup. 

   

  Dat leverde hem een job op als bondscoach van Zambia, maar hij kon het land niet plaatsen voor de Afrikaanse landenbeker van 2019. Exit Vandenbroeck.

   

  Hij belandde voor het seizoen 2019-2020 in Tanzania en won met Simba SC alle prijzen: titel, beker en supercup. Enkele dagen geleden kon hij zich met de Tanzaniaanse club kwalificeren voor de groepsfase van de Afrikaanse Champions League.

   

  Maar nog geen 24 uur later stopte hij de samenwerking voor wat vandaag blijkt een nieuwe uitdaging bij het hoger aangeschreven FAR Rabat. Simba betreurt het afscheid, maar bedankte Vandenbroeck enorm voor zijn succesvolle werk. "Hij zal altijd tot de Simba-familie behoren."

   

  FAR Rabat miste zijn seizoensbegin met 5 punten uit 5 matchen, waardoor de 12-voudige Marokkaanse kampioen coach Abdarrahim Talib buiten de deur zette.

   

  Vandenbroeck is de 4e Belgische trainer voor FAR Rabat na Henri Depireux (1997-1998, 2000-2001), Georges Heylens (1998-1999) en Walter Meeuws (2009-2010).