Kopecky voor BK: "Als ze me er eerste twee ronden niet afrijden, mogen ze hun tenen uitkuisen"

  Lotte Kopecky in haar nieuwe Liv Racing-outfit.

  Zondag strijden de vrouwen om de Belgische veldrittitel in Meulebeke. Sanne Cant wil er haar 12e opeenvolgende titel veroveren, maar ze krijgt concurrentie van de Belgische kampioene op de weg, Lotte Kopecky. "Als ze me er de eerste twee ronden niet afrijden, mogen ze hun tenen uitkuisen", klinkt het bij Kopecky.

  "De druk ligt bij Sanne, Laura of Alicia"

  Dit veldritseizoen zagen we Lotte Kopecky geregeld het veld induiken. Niet om zomaar een bijrol te spelen, maar de Belgische kampioene op de weg reed ook enkele mooie resultaten bij elkaar. Al voelt ze zelf geen druk.

   

  "Ook op de weg rijd ik graag in de regen", zegt Kopecky in een gesprek met Sporza. "Maar het is totaal niet prestatiegericht in het veld voor mij momenteel. Op de weg of de piste wordt er altijd verwacht dat je podium rijdt, of zelfs wint."

   

  "Nu kan ik gewoon crossen en sta ik aan de start zonder favorietenrol, dat is echt geweldig. Als ik een tiende plek rijd, heb ik fantastisch goed gereden, is dat een twintigste plek, ligt niemand er van wakker. Ikzelf ook niet."

   

  "De druk ligt bij Sanne Cant, Alicia Franck en Laura Verdonschot. Mocht ik als vierde eindigen, zal ik niet wenen. Maar ik merkte de afgelopen wedstrijden, ook tijdens de wereldbekers, dat ik bij de betere Belgen behoorde. Dat biedt wel perspectieven voor een podiumplek."

   

  "Het is geen doel, maar ik ben er wel mee bezig. Als ze me er de eerste twee ronden niet afrijden, mogen ze hun tenen uitkuisen", is Kopecky toch strijdvaardig. 

  Live bij Sporza

  Het BK veldrijden in Meulebeke kan u bij Sporza live volgen. Om 13.30u start de live-uitzending op één. Ook op sporza.be of in de Sporza App kan u alles volgen met livestream.

  Het journaalstuk met het gesprek met Kopecky

  Zondag zien we Kopecky voor het eerst met haar nieuwe outfit in het veld