Handballers zitten al maanden stil: "Hopelijk mogen we op z'n minst weer trainen"

  Bocholt-speler Quinten Colman (l) en -coach Bart Lenders (r).

  In het volleybal en in het basketbal zijn de competities volop aan de gang, maar in het handbal ligt alles stil. "Er mag snel actie komen", vraagt Bart Lenders, coach van kampioen Bocholt. "Anders zullen we de kloof met de rest in Europa nooit kunnen dichtlopen."

  De BeNe-League ligt stil, de nationale competitie ligt stil en de nationale ploeg stelde al 4 kwalificatieduels voor het EK uit, terwijl de tegenstanders wel speelden. 

   

  "Momenteel hebben we geen uitzicht", vertelt Bocholt-coach Bart Lenders aan Sporza. "Ik hoop dat de federaties snel actie ondernemen om de handballers op z'n minst weer aan het trainen te krijgen. Zeker voor onze internationals lijkt me dat een must."

   

  "De Nederlandse clubs zijn alleszins opnieuw begonnen. Dankzij de sneltesten trainen ze weer."

   

  "Het is lastig", beaamt international Quinten Colman. "Van maart tot in augustus heb ik individueel getraind, daarna even met de ploeg, maar nu liggen we weer maanden stil. Dan is het erg moeilijk om gemotiveerd te blijven."

   

  "Normaal gezien trainen we 4 keer per week en spelen we 1 wedstrijd. Nu is dat niks. Ik probeer mijn conditie te onderhouden, maar de intensiteit ligt sowieso lager."

  Van maart tot in augustus heb ik individueel getraind, daarna even met de ploeg, maar nu liggen we weer maanden stil. Dan is het erg moeilijk om gemotiveerd te blijven.

  International Quinten Colman

  "Amateurisme"

  In het volleybal, in het basketbal en ook in het korfbal kunnen ze weer trainen (en spelen) dankzij het topsportstatuut.

   

  "Dat hebben wij ook aangevraagd, maar niet elke club doet dat. En dat is een vereiste", weet Bocholt-coach Bart Lenders. "Pas dan maakt de bond een dossier op voor de minister."

   

  "Dit bewijst weer hoe amateuristisch de handbalsport in mekaar zit in ons land. Jammer, want zo zullen we de kloof met de rest van Europa niet kunnen dichtlopen", stelt Lenders.

   

  "Hopelijk hoeven we niet af te haken", pikt speler Quinten Colman in. "Samenspel in handbal is erg belangrijk en dat missen we nu."

   

  "Op die manier dreigen we de kans met deze generatie te verspelen", besluit de international.

  Quinten Colman en Bart Lenders.