Eerste koers op de Europese wielerkalender uitgesteld door corona

  Ook in 2021 wordt de wielerkalender door elkaar geschud door het coronavirus. De Challenge Mallorca, een verzameling van 4 koersen in Spanje, wordt uitgesteld naar mei. Oorspronkelijk stond de race tussen 28 en 31 januari op de planning. De start van het Europese wielerseizoen wordt zo dus wat opgeschoven. 

  Het peloton krijgt stilaan een déjà vu. In het voorjaar van 2020 sneuvelde koers na koers door het coronavirus en het begin van het nieuwe wielerjaar begint niet veel beter. Na de grote twijfels over de Ronde van San Juan in Argentinië, moeten ook ploegen die hun seizoen in Europa wilden beginnen hun plannen aanpassen.

   

  De Challenge Mallorca zal eind deze maand niet plaatsvinden. "De gezondheidssituatie dwingt ons om onze verantwoordelijkheid te nemen", klinkt het in een persbericht. De Challenge bestaat uit vier koersen op het Spaanse eiland. Die zouden tussen 28 en 31 januari gereden worden. De organisatie hoopt de koers te mogen verplaatsen naar een latere datum, van 13 tot en met 16 mei.

   

  Onder anderen Tour-winnaar Tadej Pogacar zou in Mallorca zijn seizoen openen. Naast UAE zouden ook nog zes andere WorldTour-ploegen daar voor het eerst in actie komen zoals Bora-Hansgrohe, Movistar, Ineos en Israel Start-Up Nation.

  januari 2021

  DATUM WEDSTRIJD CAT. WINNAAR 2020 WINNAAR 2021
  18-24 La Tropicale Amissa Bongo (BFa) 2.1 Levasseur afgelast
  19-24 Tour Down Under (Aus) WT Porte afgelast
  24-31 Ronde van San Juan (Arg) 2.Pro Evenepoel afgelast
  28 Trofeo Ses Salines (Spa) 1.1 Moschetti uitgesteld
  29 Trofeo Serra de Tramuntana (Spa) 1.1 Buchmann uitgesteld
  30 Trofeo Andratx (Spa) 1.1 Soler uitgesteld
  31 Trofeo Palma (Spa) 1.1 Moschetti uitgesteld
  31 GP la Marseillaise (Fra) 1.1 Cosnefroy Paret-Peintre

  De mededeling van de organisatie