Sneeuw teistert Spanje: Real 4 uur vast op landingsbaan, Atletico speelt niet

  Het vliegtuig van Real Madrid kon uiteindelijk toch opstijgen.

  Niet corona maar sneeuw dreigt het voetbalweekend in Spanje in de war te sturen. Terwijl de selectie van Bilbao rechtsomkeer maakte, slaagde Real Madrid er na lang wachten en met de nodige risico's Pamplona te bereiken.

  Sneeuw is geen alledaags zicht in Spanje, maar een groot deel van het land ontwaakte vrijdag wel onder een wit tapijt. Dat had/heeft niet alleen gevolgen voor het alledaagse leven, maar ook voor het voetbal.

   

  Heel wat clubs nemen immers het vliegtuig om tot op hun bestemming te geraken. Zo maakte de selectie van Bilbao zich op om het vliegtuig richting Madrid te nemen voor de match van zaterdag tegen Atletico. Maar omdat alle vluchten werden afgeschaft, moesten de spelers terugkeren.

   

  Na overleg met beide clubs heeft La Liga zaterdagochtend beslist om de partij uit te stellen naar een latere datum.

   

  Bij Real Madrid moesten ze de omgekeerde beweging maken, voor een tripje naar het noorden van het land. Ook daar werden alle vluchten geschrapt, maar na een vertraging van 4 uur kon de piloot van het vliegtuig van Real, niet zonder risico op de spekgladde landingsbaan, toch opstijgen.

   

  Real (met Hazard en Courtois) geraakte uiteindelijk toch veilig tot in Pamplona, waar het straks gewoon Osasuna partij kan geven. Tenzij de sneeuw ook dan spelbreker is.