Philippe Clement: "Verwacht dit weekend nog geen wonderen van Bas Dost"

  Philippe Clement op zijn eerste persconferentie van 2021.

  Op zijn eerste persconferentie van het nieuwe jaar sprak Club Brugge-trainer Philippe Clement vooral over zijn twee Nederlandse nieuwkomers: Bas Dost en Stefano Denswil. "De conditie van Bas is oké, Stefano heeft een fysieke achterstand ten opzichte van de anderen", vertelt Clement. Dennis mist de match tegen STVV door een teenblessure.

  De eerste wedstrijd van 2021 voor Club Brugge vindt zondag plaats op het kunstgras van STVV. Hans Vanaken is er door zijn schorsing niet bij, maar nieuwkomer Bas Dost zullen we in principe voor het eerst aan het werk zien in het shirt van blauw-zwart.

   

  "Ik ben tevreden wat ik van Dost gezien heb deze week", zegt Clement over zijn nieuwe aanvaller. "Zijn conditie is oké, maar hij kan nog verdere stappen zetten."

   

  "We zijn heel specifiek op zoek geweest naar zijn profiel. De communicatie met Bas verloopt zeer vlot en het is iemand met ervaring. Dat is een voordeel, maar het wil niet zeggen dat je dit weekend wonderen van hem moet verwachten of dat je de beste Bas Dost zult zien. Dat is onmogelijk."

  Het is onmogelijk om dit weekend de beste Bas Dost te zien.

  Philippe Clement - Trainer Club Brugge

  Stefano Denswil zullen we tegen STVV wellicht nog niet in actie zien. "Hij heeft vandaag voor het eerst meegetraind, maar Stefano heeft wel een achterstand ten opzicht van de andere spelers", aldus Clement. 


  "Denswil was een opportuniteit waar we een maand geleden nog niet aan gedacht hadden. Maar Bologna wilde hem verhuren en hij was er niet gelukkig."

  "Dennis heeft een ontstoken teen"

  Alle spelers van Club Brugge zijn volgens Clement goed uit hun korte break gekomen, behalve één man: Emmanuel Dennis.

   

  "Hij heeft last van een ontstoken teen en dan kan je natuurlijk niet tegen een bal trappen. Het is spijtig dat hij niet heeft kunnen trainen de afgelopen dagen."

   

  "We zullen zien wat er gebeurt met hem. Het is afwachten of er een bod komt waar zowel hij als Club Brugge tevreden over kunnen zijn. Komt dat er niet, dan blijven we met hem werken om er het maximale uit te halen."