Kompany: "Van Eetvelt? De resultaten op het veld zullen meer doorwegen"

  Karel Van Eetvelt stapte deze week op bij Anderlecht.

  Anderlecht snijdt de eerste speeldag na de winterbreak aan vanop de vierde rij in het klassement. "Hoe meer matchen, hoe beter", zegt Vincent Kompany over de drukke maand januari.

  Anderlecht gaat in 2021 voort zonder CEO Karel Van Eetvelt en huurling Percy Tau. "Ik heb een zeer positieve relatie gehad met Karel", kwam Kompany kort terug op de eerste opvallende episode van afgelopen week.


  "Ik houd goeie herinneringen over aan Karel. Maar toen ik beslist heb om te stoppen als speler en om ook geen aandeelhouder te worden, was dat om duidelijkheid te hebben over mijn rol als coach."


  "Ik focus me dus enkel op de spelers. Bij alles wat voor de rest gebeurt, kunnen zij (het bestuur) als volwassenen beslissen over wat het beste is voor de club. En uiteindelijk zullen de resultaten op het veld meer doorwegen."

  Het verlies van Percy Tau vang je op korte termijn moeilijk op.

  Vincent Kompany

  Percy Tau, terug naar Brighton, zal niet mee voor die resultaten kunnen zorgen. "Hij had een onderscheidend vermogen. Hij was een van de weinige spelers die er net bovenuit staken. Zo'n verlies vang je op korte termijn moeilijk op."

   

  "Maar het is aan de jongens die dankzij Percy iets meer tijd hebben gekregen, om zich nu te bewijzen. Yari Verschaeren liet voor zijn blessure zien dat hij progressie had gemaakt. Ik verwacht hetzelfde van de anderen."

   

  Kompany zal Frank Vercauteren overigens wél weer aan het werk kunnen zien op de Belgische velden. "Ik ben tevreden voor hem."

   

  "Hij heeft me geholpen bij mijn eerste stappen als speler en bij mijn debuut als coach."

   

  "Ik vond dat mijn rol duidelijk moest zijn en daarom is alles deze zomer wat sneller gegaan, maar ik heb enorm veel respect voor hem en wens hem het allerbeste bij Antwerp."

  "Niemand ligt helemaal bovenaan of onderaan"

  "Gezondheid staat boven alles", vertelde Vincent Kompany bij het begin van zijn persbabbel en nieuwjaarswensen. Gezond blijven zal ook nodig zijn in de eivolle maand januari.

   

  "Hoe meer matchen, hoe beter, vind ik persoonlijk. Wij hebben geen vedettes, maar wel een brede en competitieve kern. Afhankelijk van zijn vormpeil krijgt de ene speler de voorkeur boven de andere, maar ze werken allemaal hard."

   

  Wat met de mercato? "Je staat altijd open om je team te versterken, maar zoals iedereen weet, hebben wij financiële limieten. Als er een opportuniteit is, moet je dat overwegen. En onze scouting doet het geweldig."

   

  "Mijn kern telt veel spelers waarbij bijna niemand helemaal onderaan of helemaal bovenaan ligt. Iedereen heeft kansen gekregen en zal met de juiste ingesteldheid weer kansen krijgen, zeker met dit schema. Zulke zaken liggen veel vaker in de handen van de spelers dan van de trainer."

  Anderlecht speelt zondag (18.15u) op het veld van OH Leuven.

  Gouden Schoen van volgende week woensdag

  Vincent Kompany - die nog niet op Adrien Trebel kan rekenen - werd tot slot ook gedwongen om stil te staan bij de Gouden Schoen van volgende woensdag. Hij kijkt toch vooral naar "blauw-zwart".

   

  "Ik hoef geen bloemetjes te gooien naar de concurrentie, hé", lachte een ontspannen Kompany. "Maar Club heeft de competitie gedomineerd, ook met onderschatte spelers zoals Clinton Mata."

  Meer over de bewogen week bij Anderlecht: