Patrick Lefevere over vaccinaties bij UAE: "Ze zullen niet rapper rijden"

  Patrick Lefevere

  UAE Team Emirates heeft als eerste wielerformatie een coronavaccin gekregen. Is er zo nog een gelijke strijd in het peloton? Patrick Lefevere, de manager van Deceuninck-Quick Step, blijft er nuchter bij. "Dat maakt me niet jaloers."

  In de Emiraten kan iedereen die dat wil nu al een vaccin aanvragen. Voor de renners van UAE Team Emirates is dat zelfs al niet meer nodig, want de ploeg van Tour-winnaar Tadej Pogacar heeft haar prikje al gekregen.

   

  "Dat maakt me niet jaloers", reageert Patrick Lefevere bij Sporza. "Dat wil zeggen dat zij efficiënter zijn dan wij. De ploeg of het land? Ik denk dat het vooral met het land te maken heeft. Ik denk niet dat een ploeg op dit moment aan een vaccin kan geraken, tenzij ze het op een slinkse manier doen."

   

  "Ik vermoed dat de Emiraten goeie connecties hadden  met China en dat ze ervoor zullen betaald hebben. Maar ze zullen er niet sneller door gaan rijden", relativeert Lefevere de inenting. "Al ben je natuurlijk wel safe als je een vaccin gekregen hebt."

   

  Hoopt Lefevere op een voorkeursbehandeling voor zijn team? "Ik zou niet graag op de eerste pagina van de krant staan en dat iedereen dan zegt dat de renners wat meer mogen omdat ze met een fiets rijden. Sporters moeten gewoon in de rij staan, net zoals iedereen."