NBA: Doncic en Jokic vechten heerlijk duel uit, LA Lakers gaan kopje onder

  Wederzijds respect tussen Luka Doncic en Nikola Jokic na de match.

  In de NBA hebben Luka Doncic en Nikola Jokic afgelopen nacht het spektakel verzorgd. De Dallas Mavericks van Doncic trokken daarbij uiteindelijk aan het langste eind. Kampioen LA Lakers zag een einde komen aan zijn zegereeksje en bij Philadalphia werd Seth Curry tijdens de match van de bank gehaald na een positieve coronatest.

  In de wedstrijd tussen de Dallas Mavericks en de Denver Nuggets vochten Luka Doncic en Nikola Jokic een match in de match uit. Doncic kwam één assist tekort voor een een nieuwe triple-double (38 punten, 13 rebounds 9 assists), terwijl Jokic uitblonk bij de Nuggets met 38 punten en 11 rebounds.

   

  Tijdens de reguliere speeltijd flirtten de Mavericks al met de zege na een late driepunter van Maxi Kleber, maar Jokic dwong nog verlengingen af met een buzzerbeater. Daarin was het Luka Doncic die het laatste woord had en Dallas naar een 117-124-zege loodste.

   

  (lees voort onder de video)

  VIDEO: Jokic dwingt overtime af

  VIDEO: Doncic maakt het af in de verlengingen

  LA Lakers incasseren nederlaag

  Kampioen LA Lakers kon afgelopen nacht niet winnen. De Lakers zagen tegen de San Antonio Spurs een einde komen aan een reeksje van 4 zeges: 109-118.

   

  Los Angeles lijkt de Spurs wel goed te liggen, want enkele dagen geleden maakten ze in LA ook al een einde aan een reeks van 4 overwinningen van de Clippers. De topschutter van de bezoekers was LaMarcus Aldrigde, goed voor 28 punten.

   

  Bij de Lakers maakte LeBron James 27 punten, zijn maatje Anthony Davis tekende voor 23 punten. "Vooral in de 1e helft hebben we bijzonder zwak verdedigd", zuchtte coach Frank Vogel na afloop.

   

  (lees voort onder de video)

  Brooklyn Nets kunnen het zonder hun sterren

  In een duel tussen twee titelpretendenten uit het Oosten haalden de Brooklyn Nets het van de Philadelphia 76'ers: 122-109.

   

  De bezoekers konden voor de match het beste rapport van de hele NBA voorleggen en mochten het bovendien opnemen tegen een Nets-ploeg zonder sterspelers Kyrie Irving en Kevin Durant. Irving ontbrak om persoonlijke redenen, Durant zit in quarantaine.

   

  Maar zelfs zonder zijn twee toppers kon Brooklyn het laken naar zich toetrekken, onder impuls van scherpschutter Joe Harris. De driepuntkampioen van 2019 was de topschutter van zijn team met 28 punten en vond veel steun bij Caris LaVert (22 punten) en Jarrett Allen (15 punten).

   

  Nog opvallend tijdens de wedstrijd: Philadelphia-speler Seth Curry - broer van - zat met een blessure op de bank, maar moest na het 1e quarter de zaal verlaten nadat gebleken was dat hij besmet was met het coronavirus. Alle spelers zullen nu een extra test ondergaan.

  Tweets over Seth Curry:

  Alle uitslagen van donderdagnacht:

  • Brooklyn - Philadelphia 122-109
  • Memphis - Cleveland 90-94
  • Denver - Dallas 117-124 (n.v.)
  • LA Lakers - San Antonio 109-118
  • Portland - Minnesota 135-117